Kulovec in Puhanova z osmima mestoma v polfinale

0
503

Krakov, 10. septembra (STA) – S kvalifikacijami kanuistov in kajakašic se je v Krakovu začelo evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mlajše člane in mladince. Med tekmovalci iz 26 držav je tudi številno slovensko zastopstvo, saj je v ekipi 23 slalomistov. Prvi dan se je skozi kvalifikacije v nedeljski polfinale uspelo prebiti večini slovenskih divjevodašev. Najboljšo slovensko uvrstitev je na 320 metrov dolgi progi dosegel kanuist Aljaž Kulovec, ki se je uvrstil na osmo mesto v mladinski konkurenci. Med deseterico sta se uvrstili še Nina Mozetič v kategoriji mlajših članic, in sicer na deseto mesto, ter mladinka Kaja Puhan, ki je tako kot Kulovec končala kot osma. Z uvrstitvijo v polfinale so si možnosti za finale priborili še mladinki Nika Mozetič (11.) in Urša Kragelj (15.) ter mladinec Benjamin Savšek (17.), pri mlajših članih pa z 12. mestom tudi Jošt Zakrajšek.


Sicer pa so na reki Vistuli podelili prva kompleta odličij. V moštveni tekmi kajakašic so Slovenke (Nina Mozetič, Puhan, Kragelj) zasedle osmo mesto, zmagale so Čehinje pred Nemkami in Britankami. Med kanuističnimi ekipami je prvo slovensko moštvo (Zakrajšek, Mihelič, Kulovec) končalo na devetem, drugo (Jamšek, Savšek, Zver) pa na 15. mestu. Slavili so Nemci pred Poljaki in Francozi.


Na umetnem kanalu v novem kajakaškem centru v Krakovu, ki ne slovi po zahtevnosti, se bodo v soboto v kvalifikacijah in ekipnih vožnjah pomerili še kajakaši ter dvosedi, pri katerih ima Slovenija tudi tri svoje posadke. Med kajakaši se največ pričakuje od Andreja Nolimala in Petra Kauzerja, ki pa bosta imela zelo močno konkurenco, saj bo na startu tudi nekaj tekmovalcev, ki so nastopili na pred kratkim končanih olimpijskih igrah.