Srebro kajakaškega moštva

0
506

Krakov, 11. septembra (STA) – Na evropskem prvenstvu za mlajše člane in mladince v slalomu na divjih vodah v Krakovu je slovenska delegacija dosegla prvi uspeh. V moštveni tekmi kajakašev so namreč Peter Kauzer, Jure Meglič in Andrej Nolimal osvojili srebrno kolajno. Po prvi vožnji so bili celo v vodstvu, a so v drugem nastopu naredili dotik in za dobro sekundo zaostali za zmagovalci Nemci. Bron je pripadel Čehom. Druga slovenska ekipa Simon Artelj, Gregor Brovinsky in Matic Terčelj je zasedla 18. mesto.


“Po prvem teku so fantje celo vodili, v drugem pa se je pripetila napaka, ki so jo Nemci z zelo čisto vožnjo znali izkoristiti. Sicer sta bili obe vožnji zelo dobri, boj je bil zelo izenačen med vsemi tremi dobitniki kolajn, na koncu pa se je vse le srečno izteklo,” je dejal trener mladinske reprezentance Uroš Polajnar.


Na ekipni tekmi kanuističnih dvojcev je zlato pripadlo domačinom Poljakom, ki so zmagali pred Francozi in Nemci. Slovenska ekipa, za katero so veslali dvojci Nejc Višnar/Urban Jarc, Blaž Oven/Jure Jaklič in Anže/Jure Janežič, je osvojila 11. mesto.


Sicer pa je Kauzer že v kvalifikacijah tekmovalcev do 23 let dokazal, da se lahko v nedeljo vmeša v boj za najvišja mesta tudi v posamičnih vožnjah, saj je dosegel najboljši čas. S sedmim mestom se je v polfinale zanesljivo uvrstil tudi Andrej Nolimal, ki je bil osmi, še najmanj eno vožnjo pa si je z 22. mestom priboril tudi Jure Meglič. Med mladinci so se v polfinale v K-1 prav tako uvrstili vsi Slovenci. Simon Artelj je bil sedmi, Gregor Brovinsky 30., Matic Terčelj pa 35. Med mladinskimi dvojci so Blaž Oven in Jure Jaklič ter Anže in Jure Janežič pristali na 14. oziroma 15. mestu in že končali svoje nastope, tako kot tudi Nejc Višnar in Urban Jarc pri mlajših članih. Bila sta 18.


“Nolimal in Kauzer sta vsekakor sposobna zmagati, toda to zmorejo tudi Nemci, Slovaki in Čehi, ki so vsi zelo dobri. Predvsem pričakujemo dobro uvrstitev, možnost za kolajno pa je seveda odprta. Voda je lahka, proga odprta, zato potrebuješ veliko fizične moči. Kot vemo, so že tradicionalno v tem elementu najboljši Nemci, toda lahko se nam v korist kaj obrne,” je o jutrišnji tekmi posameznikov povedal Polajnar.