Številčna slovenska udeležba v Krakovu

0
566

Ljubljana, 08. septembra (STA) – Poljski Krakov bo konec tedna gostil evropsko prvenstvo kajakašev in kanuistov na divjih vodah. Na reki Vistuli se bodo namreč za slalomske kolajne spopadli mladinci in člani do 23 let. Slovensko zastopstvo bo številčno, saj je na Poljsko odpotovalo kar 22 tekmovalcev. Po mnenju trenerja mladinske slalomske ekipe Uroša Polajnarja imajo priložnost poseči po visokih mestih predvsem mlajši člani v K-1 in C-1, medtem ko bo za mladince velik uspeh vsaka uvrstitev v finale.


“Pred prvenstvom bi si težko upal napovedati kolajno, toda predvsem za mlajše člane velja, da z uvrstitvami v finale ne bi smeli imeti velikih težav. S tem pa vsekakor pridejo tudi v boj za najvišja mesta. Pri mladincih je slika nekoliko drugačna, saj bi z uvrstitvijo v finalno vožnjo naredili velik uspeh,” je dejal Polajnar.


Sicer pa se bodo tekmovanja na 320 metrov dolgi progi začela v petek, ko bodo na vrsti kvalifikacije mlajših članov in mladincev v disciplini C-1 ter mladink in mlajših članic v K-1, prve kolajne pa bodo podelili v moštvenih vožnjah kanuistov in kajakašic.


Slovenske barve bodo med člani do 23 let zastopali Igor Jamšek, Marko Mihelič, Jošt Zakrajšek (C-1), Peter Kavzer, Jure Meglič, Andrej Nolimal (K-1), Urban Jarc in Nejc Višnar (C-2), od kajakašic pa bo s progo čim bolje skušala opraviti Nina Mozetič.


Mladinsko vrsto sestavljajo kajakaši Simon Artelj, Gregor Brovinsky in Matic Terčelj, kanuisti Aljaž Kulovec, Benjamin Savšek in Marcel Zver, dvojca Jure in Anže Janežič ter Jure Jaklič in Blaž Oven, v ženskem delu mladinske ekipe pa so Urša Kragelj, Nika Mozetič in Kaja Puhan.


Spored tekmovanja:
– petek, 10. september:
kvalifikacije C-1, mladinci
kvalifikacije K-1, mladinke
kvalifikacije C-1, mlajši člani
kvalifikacije K-1, mlajše članice
finale C-1, moštveno
finale K-1, moštveno, ženske


– sobota, 11. septembra:
kvalifikacije K-1, mladinci
kvalifikacije C-2, mladinci
kvalifikacije K-1, mlajši člani
kvalifikacije C-2, mlajši člani
finale K-1, moštveno, moški
finale C-2, moštveno


– nedelja, 12. september:
– mladinci:
polfinale in finale C-1, C-2, K-1, K-1 ženske
– mlajši člani:
polfinale in finale C-1, C-2, K-1, K-1 ženske