Lenarčič najhitrejši v kvalifikacijah pokala Donave na Dunaju.

0
566

Pretekli konec tedna je prvo tekmo za pokal Donave gostila Bratislava, ta konec tedna pa se tekmovalke in tekmovalci nahajajo na Dunaju. Na mednarodni tekmi sodelujejo tudi Slovenci, kjer je v sobotnih kvalifikacijah za najboljši dosežek poskrbel Jure Lenarčič, ki je bil najhitrejši med kanuisti.

Kanuist tacenskega kluba Jure Lenarčič je zelo dobro nastopil v sobotnih kvalifikacijah tekme za pokal Donave na Dunaju. Kljub dvema kazenskima sekundama je preizkušnjo končal na prvem mestu, 26 stotink pred Francozom Edernom Le Ruyetom. Tretji je bil Čeh Vojtech Heger, ki je zaostal za sekundo in 25 stotink. V nedeljski polfinale se je s prvim nastopom uvrstil tudi drug naš predstavnik med kanuisti Juš Javornik, ki je bil 17.

Svoje predstavnike smo imeli tudi med kajakaši. Četverica je v polfinale napredovala že s prvo kvalifikacijsko vožnjo. Najvišje uvrščeni Slovenec je bil Žan Jakše na sedmem mestu, Tine Kancler je bil 13., Luka Čižman 22., kot 30. pa si je polfinale priveslal tudi Matej Jereb. Blaž Anžlovar, ki je bil po prvi vožnji 43., je startal tudi v drugo in za zgolj eno mesto zgrešil napredovanje v naslednjo fazo tekmovanja. Najhitrejši kajakaš kvalifikacij je bič Čeh Ondrej Cvikl, drugi je bil Avstrijec Mario Leitner, tretji pa še en Čeh Luboš Hilgert.

Med kajakašicami in kanuistkami nismo imeli svojih predstavnic. S kvalifikacijsko progo med kajakašicami je najhitreje opravila Avstrijka Corinna Kuhnle, druga je bila njena rojakinja Viktoria Wolffhardt, tretja pa Avstralka Rosalyn Lawrence. Slednja je bila najhitrejša v kanuju, na drugo mesto je priveslala Wolffhardtova, tretja pa je bila še ena Avstrijka Nadine Weratschnig.