Lenarčič zmagal, Bizjakova tretja v Ivrei.

0
355

Nekaj slovenskih slalomistov je ta vikend nastopilo na mednarodni tekmi za točke ICF v italijanski Ivrei. Med kanuisti se je izkazal Jure Lenarčič, ki je zmagal, med kajakašicami pa je Nina Bizjak tekmovanje končala na tretjem mestu. V finalu je veslal še kajakaš Martin Srabotnik, ki je bil šesti.

Jure Lenarčič je bil najboljši na mednarodni tekmi v Ivrei, kjer je v konkurenci kanuistov premagal kar nekaj italijanskih in francoskih tekmovalcev, ki se lahko pohvalijo z uspehi na največjih tekmovanjih. Daleč najboljši čas je postavil že v polfinalu, kjer je bil od drugouvrščenega Švicarja Thomasa Koechlina hitrejši za več kot štiri sekunde. Tudi v finalni vožnji je postavil najboljši čas. S progo je opravil brez kazenskih sekund in bil na koncu od tekmecev hitrejši za slabo sekundo in pol. Na drugo mesto je priveslal Italijan Roberto Colazingari, tretji pa je bil Francoz Jean Freri.

Na stopničke se je uvrstila tudi primorska kajakašica Nina Bizjak, ki si je finale priveslala s šestim časom polfinala. V finalu je veslala brez kazenskih sekund in se razveselila tretjega mesta. Najhitrejša je bila Britanka Hannah Burgess, drugo mesto pa si je priveslala Francozinja Solene Graille, ki je bila najhitrejša v včerajšnjih kvalifikacijah.

Edini slovenski kajakaš v finalu je bil Celjan Martin Srabotnik, ki je bil s sedmimi sekundami zaostanka za zmagovalcem na koncu uvrščen na šesto mesto. Zmagal je Italijan Giovanni de Gennaro, drugi je bil Francoz, sicer olimpijski prvak iz Aten, Benoit Peschier, tretji pa še en Italijan Andrea Romeo. V polfinalu sta svoj nastop sklenila Vid Kuder Marušič, ki je zasedel 14. mesto, in Luka Čižman, ki je bil 24.