Leon Breznik in Anže Urankar v boju za kolajni v Nanjingu.

0
298

Na olimpijskih igrah mladih v kitajskem Nanjingu so se tekmovalci in tekmovalke pomerili tudi v slalomskem delu kajakaškega tekmovanja. Kanuist Leon Breznik in kajakaš Anže Urankar sta s kvalifikacijami in četrtfinalnimi obračuni opravila brez večjih težav in se uvrstila v polfinale, s tem pa tudi v boj za odličja.

Po prvem delu kajakaškega dela tekmovanja v Nanjingu, ko je bil na vrsti sprint na mirnih vodah, se je z današnjimi kvalifikacijami in četrtfinalnimi preizkušnjami začel še slalom na mirnih vodah, kjer sta slovenska predstavnika že pred začetkom sodila med glavne favorite za najvišja mesta. To sta s svojimi nastopi tudi upravičila, saj sta se zanesljivo uvrstila v polfinale. Ta ju čaka jutri, prav tako pa tudi nadaljnja boja za zlato oziroma bronasto kolajno.

Leon Breznik, tekmovalec tacenskega kluba, je v kvalifikacijah kanuistov postavil četrti čas, zaostal je le za Francozom Lucasom Roisinom, Slovakom Markom Mirgorodskim in Ircem Robertom Hendrickom. Vsi našteti tekmovalci so se skozi četrtfinale nato tudi prebili do polfinala. V četrtfinalu se je Leon Breznik pomeril s Korejcem Jisungom Choijem, v polfinalu pa ga čaka Irec Hendrick. V drugem polfinalnem paru bosta veslala Francoz Roisin in Slovak Mirgorodsky.

Anže Urankar je prav tako brez večjih težav napredoval do polfinala. Tako v kvalifikacijah kot nato v osmini finala je postavil tretji čas, zaostal pa le za Slovakom Jakubom Grigarjem, svetovnim mladinskim prvakom v slalomu v sezoni 2013, in Kitajcem Songom Huangom. V četrtfinalni tekmi se je član KKK Ljubljana pomeril z Američanom Jordanom Shermanom, ki je bil proti Urankarju brez pravih možnosti. V četrtfinalu je imel drugi čas, od njega je bil hitrejši le Slovak Grigar. Jutri Anžeta Urankarja čakata še dva nastopa. Najprej se bo v polfinalu pomeril z Britancem Paulom Sunderlandom, od tega nastopa pa bo odvisno, ali se bo nato potegoval za zlato ali za bronasto kolajno.

Rezultate iz Nanjinga lahko najdete na tej povezavi: http://www.nanjing2014.org/en/en_sports/GamestimeResults.htm