Mladi državni prvaki v sprintu na divjih vodah so znani.

0
376

Hrastnik je minuli vikend gostil tekmo državnega prvenstva v sprintu na divjih vodah za tekmovalce v mlajših kategorijah. Tekmovalke in tekmovalci so nastopili v kategorijah mlajših in starejših dečkov in deklic ter kategorijah cicibank in cicibanov.

Mladi sprinterji in sprinterke so nastopili tako v posamičnih kot tudi ekipnih preizkušnjah. Med kajakaši v konkurenci starejših dečkov se je naslova državnega prvaka razveselil Celjan Urh Turnšek, drugi je bil Vid Oštrbenk iz Čateža, tretji pa član domačega kluba iz Hrastnika Klemen Kavzar. V isti starostni kategoriji se je zlate kolajne v kanuju razveselil Vid Oštrbenk, ki je bil s tremi osvojenimi kolajnami najuspešnejši udeleženec tekme državnega prvenstva v Hrastniku. Srebro je pripadlo Nejcu Polenčiču iz KK Soške elektrarne, tretji pa je bil Urh Turnšek, sicer prvak v kajaku. Najboljša kajakašica med starejšimi deklicami je bila Lea Novak iz Tacna, druga je bila Maša Račič iz Krškega, tretja pa članica KK TIJM Prekmurje Brina Novak. Lea Novak si je zlato kolajno priveslala tudi v kanuju, kjer sta se za njo zvrstili še Eva Alina Hočevar (KK Simon) in Neja Vodopivec (KK Soške elektrarne). V kanuju dvosedu sta bila najboljša Beno Kunst in Vid Oštrbenk iz KKK Čatež, drugi je bil tacenski dvojec, za katerega sta veslala Brin Colnar in Jaka Bernard, tretja pa sta bila Nejc Polenčič in Andraž Pavšič iz KK Soške elektrarne.

Najhitrejši kajakaš med mlajšimi dečki je bil Lan Tominc iz KKK Nivo Celje, drugi je bil Maks Alič (KK Simon), tretji pa Jan Šušmel (KK Soške elektrarne). Zlato kolajno med mlajšimi deklicami si je priveslala kajakašica Eva Alina Hočevar (KK Simon), druga je bila Zarja Colnar (KKK Tacen), tretja pa Urška Kosednar (KKK TIJM Prekmurje). Najboljši kanuist med mlajšimi dečki je bil Jan Šušmelj (KK Soške elektrarne), drugi je bil Nik Gerčer (KKK Ljubljana), tretji pa Rok Bezeljak (KK Soške elektrarne).

V konkurenci cicibanov je bil najboljši kajakaš Luka Brglez (BD Steklarna Hrastnik), drugi je bil Matevž Manfreda (KK Soške elektrarne), tretji pa Tomaž Drenik (KKK Čatež). Med cicibankami je zmagala Nikolina Gramc (KKK Krško), druga je bila Naja Pinterič (KKK Čatež), tretja pa Zara Halec Makovec (KK Simon). Kanuistke so nastopile tudi v konkurenci dvosedov. Najboljši sta bili Lea Vovk in Tia Iljaš (KKK Čatež), drugo mesto sta si priveslali Helena Domanko in Manca Gosenica (KKK Ljubljana), tretje pa Sara Belinger in Neja Vodopivec (KK Soške elektrarne).

V ekipni preizkušnji starejših dečkov se je naslova prvakov veselila kajakaška ekipa Soških elektrarn, drugi so bili predstavniki Čateža, tretji pa Celja. V kanuju so prav tako slavili Primorci, pred ekipo Čateža, tretji pa so bili tekmovalci KKK Ljubljana. V konkurenci mlajših dečkov so bili najhitrejši kajakaši iz Celja, drugi so bili predstavniki KK Simon, tretji pa domačini iz BD Steklarna Hrastnik. V kategoriji starejših deklic so bile kajakašice iz Hrastnika hitrejše od tekmovalk iz Krškega, med mlajšimi deklicami pa so zlato osvojile kajakašice iz Čateža, druge so bile tekmovalke iz KK Soške elektrarne, tretje pa članice KK Simon.

Podrobnejše rezultate iz Hrastnika lahko najdete tukaj.