Urankar v sprintu na MOI v Nanjingu 11., Breznik 14..

0
552

Kajakaš Anže Urankar in kanuist Leon Breznik sta uvodni dan kajakaških tekmovanj na olimpijskih igrah mladih, ki potekajo v kitajskem Nanjingu, nastopila v sprintu na mirnih vodah, kjer pa v močni konkurenci nista uspela napredovati v boje za kolajne. Urankar je bil 11., Breznik pa 14.

S sprinterskimi preizkušnjami kajakašev, kanuistov, kajakašic in kanuistk se je na olimpijskih igrah mladih v Nanjingu začel tudi kajakaški del tekmovanja. Posebnost tekmovanja je ta, da isti tekmovalci nastopajo tako v sprintu kot tudi v slalomu na mirnih vodah. Sistem tekmovanja je podoben teniškemu, saj v zadnji fazi tekmovalci nastopajo v neposrednih izločilnih dvobojih (četrtfinale, polfinale, finale). Na Kitajsko sta odpotovala kajakaš Anže Urankar in kanuist Leon Breznik.

Oba sta prvi sklop tekmovanja končala med šestnajstimi najboljšimi tekmovalci. Tekmovalec KKK Ljubljana Anže Urankar je zasedel končno enajsto mesto, član KKK Tacen Leon Breznik pa je bil štirinajsti. Glavni nastop v Nanjingu Breznika in Urankarja čaka v torek oziroma v sredo, ko bo na sporedu slalom, kjer bosta slovenska predstavnika sodila v krog favoritov za najvišja mesta. V torek se bodo tekmovalci in tekmovalke pomerili v kvalifikacijah in izločilnih bojih do vključno četrtfinala, v sredo pa bo sledil glavni del s polfinalnimi in finalnimi tekmami.

V prvi izdaji olimpijskih iger mladih v Singapurju sta se v slalomskem delu tekmovanja izkazala Simon Brus z osvojeno zlato kolajno in kajakašica Ajda Novak, ki je v boju za tretje mesto za las ostala brez odličja.

 

Več informacij in podrobnejše rezultate lahko najdete na: http://www.nanjing2014.org/en/en_sports/sportsIntroCanoe-Kayak.htm