Marko Petek najhitrejši na izbirni tekmi v ekstremnem slalomu

0
697

Savske brzice v Tacnu bi morale danes gostiti državno prvenstvo v ekstremnem slalomu na divjih vodah, a je predviden atraktivni dogodek odnesel previsok vodostaj Save. Izvedli so le posamične vožnje na čas, ki so štele za izbirno tekmo. Najhitrejši je bil kajakaš KKK Ljubljana Marko Petek.

Namesto kvalifikacijskih voženj na čas in nato glavnega tekmovalnega dela na izpadanje, kjer bi se tekmovalci borili za naslove državnih prvakov v ekstremnem slalomu na divjih vodah, smo danes zaradi previsoke Save lahko videli le posamične vožnje na čas. Narasla Sava namreč ni omogočala izvedbe voženj na izpadanje, kjer se po progi istočasno spustijo po štirje tekmovalci.

Zato so se organizatorji odločili, da državno prvenstvo prestavijo na drug termin, danes pa so izvedli le izbirno tekmo in vožnje na čas. Prihodnji konec tedna bo v okviru slalomskega evropskega prvenstva v Ivrei prvič v zgodovini potekalo tudi evropsko prvenstvo v ekstremnem slalomu, zato so danes tekmovalci lovili priložnost za nastop na prvenstvu stare celine.

Na koncu je najboljši čas postavil Marko Petek, ki je bil 72 stotink sekunde hitrejši od Vida Kudra Marušiča na drugem mestu, in 91 stotink sekunde hitrejši od Tineta Kanclerja, ki je bil tretji. Na četrto mesto se je uvrstil Erazem Šavli, ki je zaostal za malo manj kot tri sekunde, peti pa je bil Žiga Lin Hočevar.