Za konec izbirnih tekem zmaga Nejca Žnidarčiča

0
640

V Tacnu je danes potekala še zadnja izbirna tekma v spustu na divjih vodah. V sprinterski preizkušnji na narasli Savi je bil najhitrejši Nejc Žnidarčič. Med kanuisti je zmagal Blaž Cof, med kajakašicami pa Ana Šteblaj.

Sava je danes gostila še četrto izbirno tekmo za sestavo reprezentance v spustu na divjih vodah. Zaradi obilnega deževja in narasle Save je bila tekma prestavljena pod tacenski most. Na finalni progi se je tokrat najbolje znašel Nejc Žnidarčič, ki v kvalifikacijah sicer ni zablestel, saj je bil šele sedmi, a je nato stvari v odločilni vožnji postavil na svoje mesto. Od starta do cilja je potreboval slabih 65 sekund in pol, sekundo manj od drugourščenega Tima Novaka. Tretji je bil Anže Urankar, četrti Simon Oven, peti pa Vid Oštrbenk.

V kanuju je še četrtič zmagal Blaž Cof. Bil je dobri dve sekundi hitrejši od Martina Galeta na drugem mestu, medtem ko je bil Švicar Jonah Muller tretji. Četrti je bil Simon Hočevar, peti pa Nejc Gradišek.

Med kajakašicami je bila najhitrejša Ana Šteblaj, ki sta se ji najbolj približali Švicarka Hannah Muller in Avstrijka Valentina Dreier. Na četrtem mestu je preizkušnjo zaključila Nika Ozimc, na petem pa Živa Jančar.

Vodja spustaške reprezentance Maks Frančeškin bo na podlagi dosežkov štirih izbirnih tekem predsedstvu KZS v potrditev poslal naslednji predlog članske reprezentance: kajakašico Ano Šteblaj, kanuista Blaža Cofa, kajakaše Simona Ovna, Nejca Žnidarčiča, Anžeta Urankarja, Tima Novaka ter Vida Oštrbenka in Tjaša Tila Kupscha kot dodatna člana ekipe za svetovne pokale. Na svetovnih pokalih namreč lahko nastopi več tekmovalcev, medtem ko imajo na EP pravico nastopa največ štrije tekmovalci v posamezni kategoriji.  

Spustaši mednarodno sezono največjih tekmovanj začenjajo v začetku julija s svetovnim pokalom v Banjaluki, avgusta sledi člansko evropsko prvenstvo v španskem Saberu, oktobra pa še svetovni pokal v francoskem Treignacu. Mladince in mlajše člane v drugi polovici avgusta čaka svetovno prvenstvo v Solkanu.