Mia Medved in Rok Šmit peta v mešanem dvojcu na svetovnem pokalu v Szegedu

0
217

Zadnji dan tekme za svetovni pokal v sprintu na mirnih vodah v Szegedu sta Mia Medved in Rok Šmit veslala v finalu A mešanih kajakaških dvojcev na 500 metrov. Slovenska naveza je v cilj priveslala kot peta. Jošt Zakrajšek je tekmoval na 5000-metrski razdalji in bil osmi.

Primorsko-gorenjska naveza Mia Medved – Rok Šmit je odlično veslala na prvi tekmi svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah v Szegedu, Meki svetovnega sprinta na mirnih vodah. V finalu mešanih kajakaških dvojcev na 500 metrov sta bila namreč peta, stotinko za madžarsko dvojico na četrtem mestu, za bronasto kolajno pa sta zaostala za sekundo in pol.

Zmage se je veselila avstralska dvojica Alysa Bull – Jackson Collins, pred rojakoma Riley Fitzsimmons – Yale Steinepreis ter Portugalcema Fernandom Pimento in Tereso Portelo.

“Zelo sva zadovoljna, skupaj sva tekmovala prvič, tako da nisva vedela, kako bo šlo. Oba sva bila zelo sproščena, vse se je lepo poklopilo, tako da sva v tej tekmi uživala,” je povedala Mia Medved po nastopu, ki ga je tako kot skorajda vse ta konec tedna na Madžarskem zaznamoval dež in mraz.

Po nastopu je bil nasmejan tudi Rok Šmit: “V dvojcu uživava, treningi so zabavni, tako da se veseliva tudi naslednjih tekem. Glede na program tekem, v Poznanju žal ne bova mogla nastopiti, saj imamo še interne izbirne tekme v enojcih, vendar pa upava, da se bova lahko veselila na svetovnem prvenstvu.”

Jošt Zakrajšek je startal na 5000 metrov, kar je bila tudi zadnja tekma svetovnega pokala v Szegedu. V tekmi s tekom, t. i. prenosi, je nastopil zelo dobro in v cilj priveslal kot osmi. Za zmagovalcem te tekme je zaostal za nekaj več kot minuto in 22 sekund. Zlato kolajno si je priveslal in pritekel Danec Mads Pedersen, drugi je bil Norvežan Eivind Vold, tretji pa Šved Joakim Lindberg.

Druga tekma za svetovni pokal v sprintu na mirnih vodah bo potekala med 26. in 28. majem v Poznanju.

REZULTATI: https://memosoft.spotfokus.com/timetable/index.php?page=eventdetail&folder=85&gmt=2&gmt2=-120

SPLETNI PRENOS (z obvezno registracijo in zbiranjem kreditov): https://watch.recast.tv/user/8XBy2?referrer=8XBy2