Rok Šmit na svetovnem pokalu v Szegedu na 200 m do končnega 17. mesta

0
170

Tretji tekmovalni dan svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah v Szegedu so slovenski predstavniki vse današnje nastope opravili že v prvem delu tekmovalnega sporeda. Rok Šmit je bil osmi v finalu B na 200 metrov, Špela Ponomarenko Janić je bila peta v finalu C na 500 metrov, Jošt Zakrajšek 6. v finalu C na 1000 metrov, Mia Medved pa je bila najhitrejša v finalu E na 500 metrov.

Za slovenski dosežek dneva je poskrbel bohinjski kajakaš Rok Šmit, ki je nastopil v finalu B na 200 metrov ter v cilj priveslal kot osmi. Za zmagovalcem finala B, Britancem Lewisom Fletcherjem, je zaostal za dobri dve sekundi. V finalu A sta za dvojno zmagoslavje Litve poskrbela Arturas Seja in Ignas Navakauskas, tretji pa je bil Gruzijec Badri Kavelašvili.

V nedeljo Roka Šmita skupaj z Mio Medved čaka še nastop v finalu A mešanih kajakaških dvojcev na 500 metrov.

Na olimpijski 500-metrski razdalji sta med kajakašicami tekmovali Špela Ponomarenko Janić in Mia Medved. Špela je veslala v finalu C in v cilj priveslala kot peta, z dobrimi tremi sekundami in pol zaostanka za zmagovalko finala C Švedinjo Linneo Stensils. S petim časom finala C je Špela Ponomarenko Janić v končni razvrstitvi te razdalje zasedla 23. mesto.

Mia Medved je veslala v finalu E na tej razdalji, kjer je postavila najboljši čas skupine ter osvojila končno 37. mesto. V finalu A med kajakašicami na 500 metrov je zmagala prva favoritka razdalje Novozelandka Lisa Carrington. Na drugo mesto se je uvrstila njena rojakinja Aimee Fisher, tretja pa je bila Danka Emma Jorgensen.

Kot zadnji slovenski tekmovalec današnjih preizkušenj se je na progo podal še Jošt Zakrajšek, in sicer v finalu C olimpijske 1000-metrske razdalje. V zelo močni in številčni konkurenci je kajakaš tacenskega kluba osvojil šesto mesto v finalu C, kar pomeni končni 24. rezultat te discipline.

»Z nastopi sem lahko kar zadovoljen, ne pa z rezultatom. Konkurenca je močna, ampak vendarle je to svetovni pokal. Žal sem še v fazi prihajanja v formo, saj se mi je zaradi bolezni aprila vse nekoliko zavleklo. Analize so pokazale nekatere pozitivne stvari in verjamem, da bo do Poznanja čez 14 dni že precej drugače,« je po nastopu povedal Zakrajšek.

V finalu A kajakašev na 1000 metrov si je zlato kolajno priveslal Madžar Adam Varga, drugi je bil Portugalec Fernando Pimenta, tretji pa še en Madžar olimpijski prvak Balint Kopasz.

V nedeljo slovensko ekipo čakata še dva nastopa. Najprej Mio Medved in Roka Šmita finale A mešanih kajakaških dvojcev na 500 metrov, v prav zadnji tekmi svetovnega pokala v Szegedu, moški kajakaški preizkušnji na 5000 metrov pa bo tekmoval Jošt Zakrajšek. Slednji je v tej disciplini v lanski sezoni osvojil dve kolajni na svetovnih pokalih.

REZULTATI: https://memosoft.spotfokus.com/timetable/index.php?page=eventdetail&folder=85&gmt=2&gmt2=-120

SPLETNI PRENOS (z obvezno registracijo in zbiranjem kreditov): https://watch.recast.tv/user/8XBy2?referrer=8XBy2

NEDELJSKA SLOVENSKA NASTOPA

12:21 Mia Medved – Rok Šmit K2 mešano 500m Finale A

15:35 Jošt Zakrajšek K1m 5000m