Mladi spustaši ta teden v boj za kolajne evropskega prvenstva

0
249

Medtem ko slalomisti na divjih vodah ta teden tekmujejo na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane na Slovaškem, se spustaška reprezentanca nahaja v Švici, kjer bo med torkom in soboto potekalo evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane.

Evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane bo potekalo v Dallenwilu, ki se nahaja južno od Lucerna. Na prvenstvu bodo nastopali tekmovalci in tekmovalke iz 20 držav, med glavnimi kandidati za najvišja mesta pa bodo tudi slovenski spustaši.

Med mlajšimi članicami bo v vlogi glavne favoritke v sprintu Ana Šteblaj, lanskoletna svetovna prvakinja do 23 let v tej disciplini. Med kajakaši do 23 let bodo veslali Tjaš Til Kupsch, Matija Preskar, Jon Šenk in Blaž Mihelič. Mladinski del ekipe sestavljajo kajakašice Hana Bedernjak, Špela Marinko, Alma Medjugorac Menendez in Maša Simončič, kajakaša Maj Pajk in Jan Jančar ter kanuista Gaber Ferlinc in Aljaž Marko Golob.

Prvenstvo se bo uradno začelo v torek z odprtjem, prve tekme bodo na sporedu v sredo, ko mlade športnike čaka posamična tekma v klasičnem spustu. V četrtek sledijo ekipne tekme v klasiki, v petek kvalifikacije sprinta na divjih vodah, v soboto pa še posamična finala v sprintu in ekipne tekme v sprintu.

Vse informacije o prvenstvu: https://dallenwil2024.ch/