Mladincem zlato v Opavi

0
223

Slovenska kajakaška reprezentanca je bogatejša za še eno odličje. Kajakaši Simon Brus, Simon Oven in Vid Debeljak so na mladinskem svetovnem prvenstvu v spust sprintu na divjih vodah v Opavi priveslali ekipno zlato kolajno. Dve četrti mesti, tako v sprinterski kot klasični preizkušnji, so osvojile kajakašice.


Slovenska mladinska reprezentanca v spustu na divjih vodah med sredo in nedeljo nastopa na svetovnem mladinskem prvenstvu v češki Opavi. Za veselje v slovenskem taboru so že drugi tekmovalni dan poskrbeli kajakaši Simon Brus, Simon Oven in Vid Debeljak, ki so v sprinterski ekipni tekmi že v prvi vožnji dosegli najhitrejši čas, v drugo pa svoj čas še popravili, in se veselili zlate kolajne. To je že četrta zlata kolajna, ki jo je osvojil Simon Brus v tej sezoni. S Petrom Kauzerjem in Juretom Megličem je v Španiji osvojil naslov slalomskega evropskega prvaka v ekipnih vožnjah, na mladinskem evropskem prvenstvu v slalomu v Banja Luki pa je osvojil tako posamično kot ekipno zlato kolajno. Drugo mesto je osvojila ekipa Nemčije, tretji pa so bili Italijani.


V sprintu so četrto mesto osvojile kajakašice Ajda Novak, Anja Kancler in Neža Vrevc, za kolajno pa so zaostale za nekaj manj kot sekundo in pol. Svetovne prvakinje so postale Francozinje, druge so bile Nemke, tretje pa Italijanke. Mesto slabše kot kajakašice so se odrezali kanuisti, ki so bili peti. Žiga Taljat, Luka Žganjar in Andrej Črepinšek so bili po prvi vožnji na tretjem mestu, a v drugi popustili in kolajno zgrešili za manj kot pol sekunde. Najboljši so bili francoski kanuisti, Nemci so bili drugi, Čehi pa tretji. V konkurenci dvojcev, kjer Slovenija ni imela svojih predstavnikov, so bili najboljši Francozi, pred Nemci in Čehi.


Dan prej so bile na sporedu tudi ekipne preizkušnje v klasičnem spustu, kjer pa se nobeni ekipi ni uspelo prebiti na oder za zmagovalce. Še najbližje so mu bile kajakašice Ajda Novak, Anja Kancler in Neža Vrevc, ki so bile četrte. Zmagale so Italijanke, pred Čehinjami in Nemkami. Kajakaši Simon Brus, Simon Oven in Vid Debeljak so bili peti, prav tako pa so peto mesto zasedli kanuisti Luka Žganjar, Žiga Taljat in Andrej Črepinšek. V konkurenci kajakašev je bila najboljša ekipa Nemčije, drugi so bili Francozi, tretji pa Čehi. Med kanuisti so zlato osvojili Francozi, srebro je pripadlo Nemcem, bron pa Čehom. V konkurenci dvojcev so kolajne osvojili predstavniki Francije, Češke in Nemčije.


V soboto in nedeljo bodo na sporedu še posamične preizkušnje.


Fotogalerija:
https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/showm-8default.asp?s=7&p=71&id=253&u=celo

Rezultati:
https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/showm-10default.asp?s=4&p=107