Na prvi tekmi sezone v Tacnu je med kajakaši slavil Matic Štrukelj.

0
289

S slalomsko tekmo »Otvoritev 2013« so slovenski kajakaši in kanuisti odprli tekmovalno sezono 2013. V Tacnu je med kajakaši presenetljivo zmagal Matic Štrukelj, med kanuisti je bil prepričljivo najboljši Anže Berčič, med kajakašicami Urša Kragelj, med dvojci pa sta zmagala Luka Božič in Sašo Taljat.

Za največje presenečenje dneva je poskrbel kajakaš domačega kluba KKK Tacen Matic Štrukelj, ki je ugnal vse tekmece in zmagal na prvi tekmi v sezoni 2013. Štukelj je za 12 stotink sekunde prehitel Italijana Andrea Romea, tretje mesto pa si je priveslal še en tekmovalec domačega kluba Jure Meglič, ki je za zmagovalcem zaostal za 21 stotink sekunde. Četrti je bil Italijan Omar Raiba, peto mesto pa je osvojil Martin Albreht. Peter Kauzer, ki na vsaki tekmi sodi v krog favoritov, je bil deseti.

V konkurenci kajakašic je z velikansko prednostjo 9,56 sekund slavila Urša Kragelj, ki je v prvi vožnji sicer prejela 52 kazenskih sekund, a v drugi veslala precej bolje. Drugo mesto je osvojila njena reprezentančna kolegica Eva Terčelj, tretja pa je bila Avstrijka Viktoria Wolffhardt, ki je za Kragljevo zaostala za več kot 14 sekund in pol. Avstrijka se je kot edina med dekleti preizkusila tudi v kanuju.

Z veliko prednostjo je zmagal tudi kanuist Anže Berčič. Tekmovalec tacenskega kluba je bil več kot šest sekund hitrejši od Hrvata Matije Marinića, tretje mesto pa je osvojil Luka Božič, ki bo v letošnji sezoni veslal tako v kanuju eno- kot dvosedu. Četrti je bil Italijan Stefano Cipressi, ki je pred sedmimi leti kot kajakaš osvojil naslov svetovnega prvaka, sedaj pa že nekaj let tekmuje v kanuju. Peti je bil Nejc Kravanja, šesti pa Jure Lenarčič. Na tekmi nista nastopila Blaž Cof in Benjamin Savšek, ki se je nastopu moral odpovedati zaradi pljučnice.

Po pričakovanjih v konkurenci dvojcev Luka Božič in Sašo Taljat nista dopustila nikakršnega presenečenja. Primorski dvojec je v preteklih dneh preizkušal nov čoln, ki pa ni najbolj ustrezen, saj je prevelik, zato od proizvajalca Božič in Taljat že nestrpno pričakujeta nov čoln. Drugo mesto sta si priveslala Italijana Cipressi – Benetti, tretja pa sta bila Luka Žganjar in Peter Žnidaršič.

V konkurenci mladincev je med kajakaši zmagal Žan Jakše, drugi je bil Martin Srabotnik, tretji pa Niko Testen. Najhitrejši kanuist je bil Žiga Taljat, Blaž Zupan je bil drugi, Lovro Pompe pa tretji. Med kajakašicami je tekmovalka KKK Tacen Neža Vrevc prehitela Nino Bizjak in Aljo Kozorog (obe KK Soške elektrarne), med dvojci pa sta bila najboljša Niko Testen in Jakob Jeklin.

Pred tekmo mladincev in članov so se v kanalu ob slalomski progi na otvoritveni tekmi pomerili tudi najmlajši tekmovalci.

Rezultate si lahko ogledate tukaj.