Simon Oven je bil najhitrejši na uvodni spustaški tekmi sezone 2013.

0
582

Kajakaš KKK Ljubljana Simon Oven je zmagovalec otvoritvene spustaške tekme v sezoni 2013, ki je potekala od Medvod do Tacna. Med kanuisti je bil najhitrejši Hrvat Tomislav Lepan, med kajakašicami je nastopila le Ajda Novak, med dvojci pa sta zmagala Avstrijca Natmessnig in Hudetz.

Dan po otvoritveni slalomski tekmi v Tacnu so se na prvi tekmi sezone pomerili še tekmovalci v spustu na divjih vodah. V konkurenci kajakašev, kjer sicer ni nastopil najboljši spustaš Nejc Žnidarčič, je s prednostjo dvajsetih sekund pred najbližjim zasledovalcem zmagal Simon Oven. Progo od Medvod do Tacna je preveslal v 15 minutah in slabih 19 sekundah. Na drugo mesto se je uvrstil avstrijski tekmovalec Gerhard Schmid, tretji pa je bil še en tekmovalec KKK Ljubljana Tim Kolar.

Med kanuisti je slavil Hrvat Tomislav Lepan, za njim pa sta se zvrstila tekmovalca KKK Ljubljana. Luka Žganjar na drugem mestu je zaostal za dobrih 39 sekund, tretjeuvrščeni Peter Žnidaršič pa za dobrih 45 sekund. Na tekmi sicer ni nastopil Simon Hočevar, dobitnik več kolajn z največjih tekmovanj, ki se bo v letošnji sezoni preizkušal v spustu na divjih vodah.

V konkurenci kajakašic je veslala le Ajda Novak, med dvojci pa sta bila Avstrijca Herwig Natmessnig in Harald Hudetz hitrejša od hrvaškega dvojca Herkov-Obadić.

V mladinski konkurenci je med kajakaši slavil Žan Jakše (KKK Tacen), ki je bil najboljši tudi na slalomski tekmi, drugi je bil Tim Novak (KKK Ljubljana), tretji pa Val Manfreda-Vidrih (KKK Tacen). Med kajakašicami je Neža Vrevc prehitela Evo Vrevc (obe KKK Tacen), tretja pa je bila Neža Jarc (KKK Ljubljana). Med kanuisti je s progo najhitreje opravil Hrvat Jadran Zonjić, drugi je bil Leon Breznik (KKK Tacen), tretji pa Žan Grečer (KKK Ljubljana).

 

Rezultate si lahko ogledate tukaj.