Na Savi bodo v okviru tekme za točke ICF potekale tudi izbirne tekme.

0
430

Savske brzice bodo v soboto in nedeljo prizorišče druge letošnje slalomske tekme za točke ICF na slovenskih tleh. Poleg vseh najboljših slovenskih tekmovalcev v Ljubljano prihajajo še italijanski kajakaši, kanuisti in kajakašice ter predstavniki Francije, Hrvaške, Avstralije in Japonske. Organizatorji so zaradi velikega števila tekmovalcev prvi nedeljski start premaknili za eno uro, na 10.30.

Tekma se bo začela v soboto s kvalifikacijami vseh kategorij. Start prvega teka bo ob 10.30, drugega pa ob 14. uri. V nedeljo sledijo še polfinalne in finalne preizkušnje. Start polfinala bo ob 10.30, finala pa predvidoma ob 14.30.

V okviru ICF ranking tekme bodo potekale tudi izbirne tekme za sestavo slovenske reprezentance, zato bodo ob tekmi, ki bo štela za točke ICF nastopili tudi ostali tekmovalci. Pravila tekmovanj za točke ICF namreč dovoljujejo največ šest tekmovalcev iz posamezne nacionalne zveze v kategoriji, zato bodo vsi preostali startali izven konkurence. Podobno bo veljalo tudi za italijanske slalomiste, ki bodo na Savi prav tako imeli svoje izbirne tekme.

Za točke ICF bodo v slovenski ekipi veslali kajakaši Peter Kauzer, Martin Albreht, Janoš Peterlin, Vid Kuder Marušič, Simon Brus in Martin Srabotnik; kanuisti Benjamin Savšek, Anže Berčič, Luka Božič, Jure Lenarčič in Blaž Cof; kajakašice Urša Kragelj, Eva Terčelj, Ajda Novak, Alja Kozorog, Neža Vrevc in Lea Novak; kanuistke Alja Kozorog, Nina Bizjak in Lea Novak ter dvojec Luka Božič – Sašo Taljat.

Na startu bodo imeli konkurenco nekaj odličnih tekmovalcev, čeprav bo isti vikend potekala tudi izredno močna mednarodna tekma, prav tako za točke ICF, na Slovaškem, kamor se bodo podali predstavniki nekaterih drugih reprezentanc. Poleg najboljših Italijanov, kot so Daniele Molmenti, Giovanni de Gennaro, Andrea Romeo, Stefano Cipressi, Roberto Colazingari in Paolo Ceccon, bodo Slovencem v Tacnu največji tekmeci še Francozi Etienne Daille, Pierre Bourliaud, Cedric Joly, Thibaud Vielliard in Jonathan Marc, na startu pa bodo še predstavniki Avstralije, Hrvaške in Japonske.

 

Rezultati bodo na voljo na: http://www.timing-mojstrana.com/

 

PROGRAM

Sobota, 9. maj 2015

10:30   prvi tek/K-1, C-2m, C-1ž, K-1ž, C-1m

14:00   drugi tek/K-1, C-2m, C-1ž, K-1ž, C-1m

Nedelja, 10. maj 2015

10:30   polfinale

14:00   finale