Na slovitem kajakaškem maratonu Ardèche tudi slovenski predstavniki.

0
575

Ta konec tedna bo v Franciji potekal znameniti kajakaški maraton Ardèche, ki od leta 1985 privablja številne ljubitelje kajakaštva, tako tekmovalce kot tudi rekreativce. Na maratonu, kjer so v preteklosti že veslali številni slovenski kajakaši in kanuisti, bo Slovenija zastopana tudi letos. Izmed sprinterjev na mirnih vodah bosta v Francijo odpotovala Jošt Zakrajšek in Matija Odar.

»Na tem maratonu sem nekajkrat že nastopil, pred približno dvanajstimi leti, ko sem bil še mladinec. Takrat sem veslal še v divjevodaškem kanuju in že osvojil pokal za prvo mesto. Vseh ovinkov, skal in valov reke Ardèche se ne spominjam več, spomnim pa se prečudovite pokrajine in res dobrega tekmovalnega vzdušja,« je pred odhodom v Francijo povedal Jošt Zakrajšek.

Maraton Ardèche ima med kajakaši posebno mesto, saj je to največji maraton na svetu, ki ga organizirajo na reki. Zaradi velikega zanimanja so pred leti organizatorji število sodelujočih morali omejiti na 2000 kajakašev in kanuistov. Veslajo lahko vsi, od najmlajših do najstarejših, vsako leto pa se maratona udeležijo tudi nekateri dobitniki kolajn z največjih tekmovanj (tudi dobitniki olimpijskih kolajn, npr. Nemec Max Hoff in Francoz Benoit Peschier).

Več informacij o maratonu lahko najdete na uradni strani: http://www.marathon-ardeche.com/English_presentation.html