Naja Pinterič na SP v SUP-u moči hranila za sobotno tekmo, Natalija Fon Boštjančič četrta

0
324

Tretji tekmovalni dan svetovnega prvenstva v veslanju stoje (SUP) na Tajskem je prinesel tekme na 10- in 15-kilometrski razdalji. Naja Pinterič, ki je v sprintu osvojila bron, je odstopila in moči hrani za sobotno preizkušnjo, med tekmovalkami nad 50 let pa je bila odlična četrta Natalija Fon Boštjančič.

Kajakašica in kanuistka Naja Pinterič je na svetovnem prvenstvu v SUP-u v četrtek odlično nastopila v finalu sprinterske tekme in prišla do tretjega mesta, počitka pa ni bilo, saj je že petek v Pattayji prinesel tekme na razdalji. Mladinke in mladinci, pa tudi veterani nad 50 let so se pomerili na 10-kilometrski tekmi, medtem ko so tekmovalke in tekmovalci v članski konkurenci ter veterani nad 40 let nastopili na 15 kilometrov dolgi progi.

Na startu mladink je bila tudi Naja Pinterič, ki je tekmo (tokrat je bilo prizorišče morsko, ne na mirnovodaški progi, kjer je potekal sprint) začela odlično. V nadaljevanju pa ji je obilo preglavic povzročal stranski veter, zaradi česar je sprejela sicer težko odločitev, da s tekme odstopi in hrani moči za sobotno tekmo, na kateri vidi več možnosti za še kakšen vrhunski dosežek. V soboto je na sporedu namreč tehnična tekma na 1000 metrov. V mladinski konkurenci je zmagala 15-letna Italijanka Claudia Postiglione, druga pa je bila njena rojakinja in branilka naslova Cecilia Pampinela. Bron si je priborila Madžarka Csillag Kocsis.

Do odličnega četrtega mesta med tekmovalkami nad 50 let pa je prišla Natalija Fon Boštjančič. Na 10 kilometrov dolgi progi so jo prehitele le Britanka Marie Buchanan, Italijanka Anna Occhiogosso in Grkinja Peni Tsaoutou. V isti kategoriji je nastopila tudi Polona Pušljar, a tekme žal ni dokončala.

V konkurenci tekmovalcev nad 50 let je slovenske barve zastopal Bernard Bojan in se uvrstil na 16. mesto. Zmagal je Nemec Peter Weidert, drugo in tretje mesto pa sta osvojila Španca Daniel Parres in Marc Foraster.

V odprti moški konkurenci na 15 kilometrov je startal Patrik Olić, a tekme ni dokončal. Zmagal je Francoz Noic Garioud pred Japoncema Šurijem Arakijem in Raijem Tagučijem.

V konkurenci napihljivih SUP-ov pa se je pomeril Rok Puvar in v cilj prišel kot 17. Zmagal je Avstralec Michael Booth pred Bolgarom Andrejem Kraitorjem in Italijanom Vincenzom Manobiancom. Proga je bila dolga pet kilometrov.

Kot omenjeno, v soboto so na sporedu tehnične tekme.

Uradna stran: https://www.canoeicf.com/stand-up-paddling-world-championships/pattaya-2023

Program tekmovanja in rezultati:  https://memosoft.spotfokus.com/timetable/eventdetail/96/2023-ICF-Standup-Paddling-World-Championships-Sprint