Naja Pinterič na SP v veslanju stoje v boj za nov vrhunski rezultat

0
286

Na Tajskem se je svetovno prvenstvo v veslanju stoje (SUP) nadaljevalo s prvimi fazami tekmovanj v tehnični disciplini. Mladinka Naja Pinterič si je z zmago v kvalifikacijski skupini priborila polfinale, ki bo v nedeljo. V finalu A bo tekmovala veteranka Natalija Fon Boštjančič.

Divjevodašica čateškega kajakaškega kluba Naja Pinterič je odlično nastopila v kvalifikacijah tehnične discipline na svetovnem prvenstvu v veslanju stoje v Pattayji. V kvalifikacijah tekme, na kateri so tekmovalke in tekmovalci morali preveslati en krog, je bila v svoji skupini najhitrejša in si tako brez težav priveslala uvrstitev v polfinale, ki bo na sporedu v nedeljo. Iz polfinalne skupine bo v finale A in s tem v boj za kolajne napredovalo šest najhitrejših polfinalistk. Naja je v soboto nastopila v drugi kvalifikacijski skupini, kjer je za sekundo in 79 stotink prehitela drugouvrščeno Italijanko Velio Pisanelli. Japonka Nakano Saki na tretjem mestu je zaostala že za dobrih enajst sekund.

Svoje predstavnike smo imeli tudi v veteranskih tekmah. Med tekmovalkami na 50 let je odlično nastopila Natalija Fon Boštjančič, ki so je priborila sobotni finale A. V svoji kvalifikacijski skupini je bila peta, v polfinalni pa nato druga, kar ji je prineslo nedeljsko možnost boja za kolajno. V petek je bila na razdalji tik pod zmagovalnim odrom, četrta. V kategoriji nad 50 let je v tehnični tekmi nastopila še Polona Pušljar in bila v svoji kvalifikacijski skupini peta. S tem dosežkom je napredovala v polfinale, kjer pa je zasedla deveto mesto in bo v nedeljo tako veslala v finalu B. Do finala B pa je prišel tudi Bernard Bojan med tekmovalci nad 50 let. V drugi kvalifikacijski skupini je dosegel tretji čas, v polfinalni pa nato šestega, kar je zadostovalo za napredovanje v finale B.

Uradna stran: https://www.canoeicf.com/stand-up-paddling-world-championships/pattaya-2023

Program tekmovanja in rezultati:  https://memosoft.spotfokus.com/timetable/eventdetail/96/2023-ICF-Standup-Paddling-World-Championships-Sprint