Naja Pinterič zadnji dan SP v polfinalu tehnične tekme

0
257

Svetovno prvenstvo v veslanju stoje (SUP) na Tajskem se je zaključilo s tehničnimi tekmami in t. i.’One Design’ tekmo. Mladinka Naja Pinterič je obstala v polfinalu tehnične tekme, Natalija Fon Boštjančič pa je bila v finalu A veterank nad 50 let sedma.

Naja Pinterič, ki je v soboto zmagala v svoji kvalifikacijski skupini tehnične tekme, je imela v nedeljski polfinalni tekmi mladink nekaj več težav. Že na začetku tekme v Pattayji je nesrečno zaostala za tekmicami, saj je po gneči v skupini izgubila ravnotežje. V nadaljevanju tekme je sicer poskušala ujeti vodilne tekmovalke, a ji na koncu žal ni uspelo ni priti med najboljšo šesterico polfinalistk, ki so si priveslale finalni nastop. Napredovanje v finale A in s tem v boj za kolajne je zgrešila za vsega eno mesto, bila je sedma.

V finalu A med mladinkami je zmagala Italijanka Claudia Postiglione, druga je bila Madžarka Csillag Kocsis, tretja pa Novozelandka Rosara Davis.

V konkurenci veterank nad 50 let je še en odličen rezultat dosegla Natalija Fon Boštjančič, ki si je priveslala končno sedmo mesto. Polona Pušljar je v tej kategoriji veslala v finalu B, kjer je bila peta, v skupni razvrstitvi pa ji je to prineslo 17. mesto. Naslov svetovne prvakinje v kategoriji tekmovalk nad 50 let je osvojila Britanka Marie Buchanan, druga je bila Novozelandka Marlene Bergh, tretja pa Čehinja Katerina Trdlova.

V moški konkurenci tekmovalcev nad 50 let je v tehnični disciplini Bernard Bojan v finalu B osvojil peto mesto, skupno 17. Zmagal je Španec Daniel Parres pred Nemcem Petrom Weidertom in še enim Špancem Marcom Forrasterjem.

V tekmi ‘One Design’ tekmovalcev nad 40 let pa je nastopil Rok Puvar, ki je preizkušnjo končal na odličnem petem mestu. Kolajne so osvojili Tajec Sakda Wanyale, Grk George Kleinakis in Južnokorejec Jeongsik Jang.

Uradna stran: https://www.canoeicf.com/stand-up-paddling-world-championships/pattaya-2023

Program tekmovanja in rezultati:  https://memosoft.spotfokus.com/timetable/eventdetail/96/2023-ICF-Standup-Paddling-World-Championships-Sprint

Foto: Marjanca Pečar