Najvztrajnejši preveslali več kot 100 kilometrov.

0
486

Na Ljubljanici je v petek in soboto potekala druga izvedba dobrodelnega spusta Veslamo za dober namen pod okriljem akcije Voda za vedno. Sodelujoči na spustu so veslali na krožni progi po Ljubljanici, najbolj vztrajni med njimi pa so preveslali več kot 100 kilometrov.

Vsaj en krog med Livado in zapornicami pri Ambroževem trgu je preveslalo 67 udeležencev spusta po Ljubljanici, ki je lani dobil novo preobleko. Tradicionalni spust od Podpeči do Livade je namreč zamenjala proga v centru mesta, prireditev pa traja kar 24 ur. Spust se je začel v petek ob 15. uri, končal pa v soboto ob istem času. Vsi udeleženci so med drugim prejeli spominsko majico, najbolj uspešni sodelujoči pa še praktične nagrade. Izkupiček od prijavnin, donacij in sponzorstva bo namenjen plačilu počitnic nekaj otrokom iz socialno ogroženih družin, ki bodo tako dobili možnost letovanja na Debelem rtiču, v okviru počitnic pa se bodo otroci lahko seznanili tudi z osnovami kajaka.

Krog med Livado in zapornicami pri Ambroževem trgu je dolg nekaj več kot 5,5 kilometra, sodelujoči pa so bili razvrščeni v različne skupine. V kategoriji moških v enosedu je največ preveslal Niko Svoljšak, ki se je ustavil pri 145 kilometrih in 600 metrih. Nekaj manj, 123 kilometrov in 200 metrov, je preveslal Fedja Marušič, ki je med spustom skočil še v Tacen in opravil svoje trenerske dolžnosti, Stane Klemenc pa je preveslal 89,6 kilometrov.

Med ženskami v enosedu je bila najbolj vztrajna Izabela Vadnal, ki je preveslala 100,8 kilometrov, Taja Smukavec se je ustavila pri šestih preveslanih krogih (33,6 kilometrov), krog manj (28 kilometrov) pa je preveslala Manca Mikelj.

Sodelovali so tudi kajakaši oziroma kanuisti v mešanih dvosedih. Mihaela in Marjan Erklavec sta preveslala 21 krogov (117,6 kilometrov), Franci in Marija Rojnik sta jih zbrala štirinajst (78,4 kilometrov), Rada in Mladen Franko pa sta preveslala štiri kroge.

Po koncu prireditve so razglasili tudi sodelujočega, ki je postavil najhitrejši čas kroga. To je uspelo Timu Novaku.