Nejc Žnidarčič je s 3. mestom v klasičnem spustu prišel do nove skupne zmage v svetovnem pokalu

0
599

Spustaš Nejc Žnidarčič je na tekmi svetovnega pokala v spustu na divjih vodah v Banjaluki še drugič v dveh dneh stopil na zmagovalne stopničke. Na tekmi v klasičnem spustu je zasedel tretje mesto. Med deseterico najboljših kajakašev sta bila uvrščena še Simon Oven in Tim Kolar.

S tekmo v klasičnem spustu v Banjaluki se je končala letošnja sezona tekem za svetovni pokal v spustu na divjih vodah. Podobno kot v preteklih sezonah je blestel kajakaš Nejc Žnidarčič, ki si je z današnjo bronasto kolajno priveslal še tretjo zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. Potem ko je bil daleč najboljši v sprinterskih preizkušnjah, je tokrat moral premoč priznati Francozu Petu Remiju in Avstrijcu Gerhardu Schmidtu. Dobro sta veslala tudi Simon Oven, ki je bil peti, in Tim Kolar, ki je zasedel osmo mesto. Na tekmi sta nastopila še Maks Frančeškin, na koncu 18., in včerajšnji četrtouvrščeni s sprinterske tekme, Vid Debeljak, ki je bil tokrat 20.

S predstavami svojih varovancev je bil zadovoljen tudi trener Srečko Masle: »Zelo sem zadovoljen, saj so bili rezultati nad pričakovanji. Vedeli smo, da smo dobro in trdo delali, a tega resnično nisem pričakoval. Današnji rezultati so dober obet pred svetovnim prvenstvom, tako v sprintu kot klasičnem spustu. Nejc Žnidarčič je vsekakor favorit v obeh disciplinah, zelo nevarni pa smo lahko tudi v moštvenih vožnjah. Po teh rezultatih bo morda prišlo do kakšnih sprememb v reprezentanci, o čemer pa se bomo dokončno odločili v naslednjih dneh.«

Doseženi rezultati na preteklih tekmah za svetovni pokal so torej lepa popotnica za prihajajoče svetovno prvenstvo, ki bo med 26. junijem in 1. julijem organizirano v Franciji. 

Sprejem za Nejca Žnidarčiča ter preostale slovenske tekmovalce v spustu na divjih vodah bo danes okoli 22. ure na KKK Ljubljana.