Nejc Žnidarčič je zmagal na tekmi svetovnega pokala v Kraljevu.

0
586

Spustaš Nejc Žnidarčič je po včerajšnjem drugem mestu v klasičnem spustu na tekmi svetovnega pokala v Kraljevu današnjo sprintersko preizkušnjo končal še stopničko višje – na prvem mestu. Med deseterico najboljših sta se uvrstila tudi Vid Debeljak in Simon Oven.

Primorski kajakaš Nejc Žnidarčič je bil prepričljivo najboljši na tekmi svetovnega pokala v spust sprintu. Najhitrejši je bil že po prvem teku, tudi v drugem pa postavil najhitrejši čas in bil na koncu za 2,71 sekunde hitrejši od češkega tekmovalca Richarda Hale, še en češki tekmovalec Karel Slepica pa je na tretjem mestu zaostal za 2,85 sekunde.

Z drugim mestom v klasičnem spustu in zmago v sprintu, ki si ju je zagotovil v Srbiji, je svetovni prvak prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. »Eden izmed mojih ciljev je tudi zmaga v skupnem seštevku svetovnega pokala, tako da sem se danes temu cilju že močno približal. Prihodnji teden v Banjaluki pričakujem težke boje, a vseeno verjamem, da mi bo uspelo,« je po tekmi povedal 28-letni Žnidarčič.

Na progi Buk Grmčić, ki je tokrat zaradi visokega vodostaja nekaterim tekmovalcem povzročala nekaj težav, so se dobro odrezali tudi preostali slovenski predstavniki, še posebej mlada Vid Debeljak in Simon Oven, ki sta tekmovanja končala med najboljšo deseterico. Vid Debeljak je bil sedmi, Simon Oven pa osmi. Preostala slovenska tekmovalca sta naredila nekaj napak, tako da je Maks Frančeškin tekmovanje končal na 12., Tim Kolar pa na 24. mestu.

V konkurenci kanuistov je bil najboljši Nemec Norbert Weber, drugi je bil Čeh Ondrej Rolenc, tretji pa Hrvat Igor Gojić. Med kajakašicami je slavila Francozinja Charlene LeCorvaisier, pred Švicarko Sabine Eichenberger in Nemko Sabine Fuesser, v kategoriji dvojcev pa so se najbolj izkazali Nemca Weber-Bruecker, Slovaka Soška in Kunhart ter Čeha Tomek in Sramek.

Tekmovalci v spustu na divjih vodah se bodo sedaj preselili v Banjaluko, kjer jih prihodnji vikend čakata novi tekmi za svetovni pokal.