Spust v okviru akcije Voda za vedno na reki Krki je privabil veliko ljubiteljev kajakaštva.

0
410

V nedeljo 27. maja je bil uspešno izveden že 36. tradicionalni spust po reki Krki, v vzorni organizaciji KKK Krka. Prireditev na Krki je najbolj obiskan veslaški dogodek na slovenskih rekah. Skoraj 350 udeležencev je v lepem vremenu in primernem vodostaju uživalo v 12 kilometrov dolgem spustu od vasi Krka do Šmihela.

Organizator je poskrbel za varne in atraktivne skoke čez številne jezove. Klub nekaj zahtevnim odsekom reke je ob uporabi zaščitne opreme in upoštevanjem navodil vodnikov in varnostnikov potekalo brez nevšečnosti. Pohvaliti velja organizatorje z izbiro primernejšega mesta za odmor. Ob okrepčilu poplaknjenim z vodo Oda, ki je uradna voda akcije KZS “Voda za vedno” in brezalkoholnim pivom Malt, (sponzor Pivovarna Laško) je nadaljevanje spusta potekalo še prijetnejše. Spust smo zaključili s prijetnim družabnim srečanjem udeležencev v vasi Krka.

NE POZABITE! V soboto 2. junija nas čaka Ljubljanica. Za rekreativce bo start v Podpeči, za maratonce na Vrhniki, cilj in zaključek za vse bo na Livadi pri KKK Ljubljana. Vabljeni!

Nekaj utrinkov s prireditve si lahko ogledate v fotogaleriji.

Miran Skok