Peter Kauzer in Eva Terčelj zmagala na evropskem pokalu v Augsburgu

0
427

Odlične novice prihajajo iz Augsburga, kjer je ta konec tedna potekal ECA evropski pokal v slalomu na divjih vodah in tekma za točke ICF. Izkazala sta se Peter Kauzer, ki je zmagal med kajakaši, in Eva Terčelj, ki je bila najboljša v ekstremnem slalomu.

Peter Kauzer je bil najhitrejši kajakaš finala močne mednarodne tekme na znameniti progi v Augsburgu, ki bo ob koncu julija gostila svetovno prvenstvo. V odločilni vožnji dneva je bil 17 stotink hitrejši od Nemca Stefana Hengsta, na tretje mesto pa je priveslal Novozelandec Finn Bitcher. Hrastničan je bil dober že v polfinalu, kjer je imel tretji čas in je zaostal le za Nemcema Hengstom in Aignerjem. V polfinalu smo imeli še dva kajakaša. Martin Srabotnik je bil na koncu 14., Vid Kuder Marušič pa 23.

Za še eno slovensko zmagoslavje je poskrbela Eva Terčelj, ki je zmagala v ekstremnem slalomu. V finalu se je najbolje znašla in preizkušnjo končala pred Nemko Caroline Trompeter in Američanko Evy Leibfarth.

Eva Terčelj je tekmovala tudi v polfinalu kajakašic, kjer pa je naredila veliko napako in bila 26. Žal sta brez finala ostali tudi preostali polfinalistki. Ajda Novak je bila na koncu 12., Eva Alina Hočevar pa 14. Z velikansko prednostjo osmih sekund je zmagala Nemka Ricarda Funk, druga je bila Italijanka Stefanie Horn, tretja pa še ena Nemka Elena Lilik.

Presenetljivo so bili brez finala kanuisti. Nastop se je popolnoma ponesrečil Benjaminu Savšku, ki je bil 30. Luka Božič je zasedel 12. mesto, Žiga Lin Hočevar je bil 23., Nejc Polenčič pa 24. Zmagal je Nemec Sideris Tasiadis, pred rojakom Franzom Antonom in Slovakom Michalom Martikanom.

Brez slovenske predstavnice je minil tudi finale kanuistk. Eva Alina Hočevar je bila 13., Lea Novak 14., Alja Kozorog 23., Naja Pinterič pa 24. Zmagala je Nemka Andrea Herzog, druga je bila Slovakinja Emanuela Luknarova, tretja pa Ukrajinka Viktoriia Us.

V moškem ekstremnem slalomu je nastopil Vid Kuder Marušič in obstal v četrtfinalu, kar mu je prineslo končno enajsto mesto. Zmagal je Brazilec Pedro Goncalves, drugi je bil Španec David Llorente, tretji pa Švicar Martin Dougoud.

Rezultati: https://siwidata.com/canoelive/#/splash/icf/2011

Spletni prenos: https://www.youtube.com/c/PlanetCanoe/playlists