Peter Kauzer v polfinale s šestim časom kvalifikacij.

0
597

Tretji dan svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Riu de Janeiru so v kvalifikacijah nastopili še preostali slovenski reprezentanti. V kvalifikacijah so veslali kajakaši, kjer je Peter Kauzer brez težav napredoval v polfinale že po prvem nastopu. Bil je šesti. V polfinale sta se nato uvrstila še Srabotnik in Jakše.

Olimpijski podprvak s proge v Riu de Janeiru Peter Kauzer ni imel težav v kvalifikacijskem nastopu svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah. Zasedel je šesto mesto, za vodilnim kajakašem dneva Čehom Ondrejem Tunko pa je zaostal za 1,95 sekunde.

»Gre korak za korakom. Vedel sem, da brez večje napake ne bi smelo biti težav, da se uvrstim po prvi vožnji v polfinale. V zgornjem delu sem bil zelo previden, da se slučajno ne bi pripetil kakšen dotik. V spodnjem delu sem morda malo zamujal v vratih, oziroma nisem imel reakcij, da bi bil izhod iz protitočnih vrat hiter. Kontroliral sem vožnjo od starta do cilja, vedel sem, koliko rabim. Bilo je brez dotika,« je po nastopu povedal Kauzer.

Martin Srabotnik je bil po prvi vožnji kar blizu uvrstitvi v polfinale, saj je bil 33., napredovalo pa je 30 najhitrejših kajakašev. Usodne so bile kazenske sekunde, saj je imel dva dotika. Žan Jakše je na progi naredil veliko napako, ki mu je vzela kar precej dragocenega časa, poleg tega je imel še osem kazenskih sekund, tako da je končal uvodni nastop na 61. mestu.

V drugem nastopu sta prikazala boljši vožnji. Martin Srabotnik je bil najhitrejši izmed vseh kajakašev, ki so se na progo podali še drugič, Žan Jakše pa se je v polfinale uvrstil s sedmim časom druge vožnje.

Najhitrejši kajakaš kvalifikacij je bil branilec naslova svetovnega prvaka Čeh Ondrej Tunka, drugi je bil Italijan Zeno Ivaldi, tretji pa olimpijski prvak iz Ria Britanec Joseph Clarke.

Med kanuistkami, kjer nimamo svojih predstavnic, so bile najhitrejše tri tekmovalke Avstralka Jessica Fox ter Britanki Mallory Franklin in Kimberley Woods.

Popoldne so bile na vrsti še kvalifikacijske vožnje na čas v ekstremnem slalomu, ki so pomembne zaradi razvrstitve tekmovalk in tekmovalcev v skupine tekme na izpadanje. Slovenske barve sta zastopala Ajda Novak in Tine Kancler. Novakova je bila v kvalifikacijah deveta, Kancler pa 12.

 

Rezultati: https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-championships/rio-de-janeiro-2018/rankings-results