Pred sprinterji dodatne evropske olimpijske kvalifikacije in svetovni pokal v Szegedu

0
545

Szeged bo v sredo in četrtek gostil dodatne evropske olimpijske kvalifikacije za uvrstitev na OI v Tokiu, med petkom in nedeljo pa še prvo tekmo svetovnega pokala v letošnji sezoni. Slovenske barve na Madžarskem zastopa šesterica reprezentantov.

Medtem ko sta si naši najboljši sprinterki Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman olimpijsko vozovnico z osvojenima kolajnama na svetovnem prvenstvu leta 2019 prav tu v Szegedu že zagotovili, se bodo preostali za pot v Tokio z evropskimi konkurenti udarili v naslednjih dveh dneh. Jošt Zakrajšek bo lovil kvoto v moškem kajaku na 1000 metrov, Vid Debeljak na 200 metrov, Mia Medved pa med kajakašicami na 200 in 500 metrov. Čaka jih zelo težka naloga, saj je konkurenca huda, vozovnico pa si zagotovita le po najhitrejša dva v finalu na vsaki razdalji. V sredo so na vrsti polfinalne in finalne vožnje evropskih kvalifikacij, v četrtek pa finala.

Od petka do nedelje sledi tekma za svetovni pokal, na kateri bosta v ženskem kajakaškem dvojcu na 200 in 500 metrov nastopili Ponomarenko Janićeva in Ostermanova. To bo njuna prva večja mednarodna tekma po svetovnem prvenstvu leta 2019. Vid Debeljak bo nastopil na 200 metrov, Rok Šmit, ki ga v evropskih olimpijskih kvalifikacijah zaradi omejitve na enega tekmovalca iz posamezne države ne bomo videli, pa bo veslal na 500 in 1000 metrov.

Že  v petek bomo lahko spremljali tekme na 200, 500 in 1000 metrov, ko bodo na sporedu kvalifikacije in polfinala. V soboto sledijo finalne tekme in kvalifikacije ženskih kajakaških dvojcev na 200 metrov, v nedeljo pa še polfinale in finale na tej razdalji.

Več podrobnosti: https://szeged2021.com/