Priznanja kajakašem v Tolminu in Hrastniku.

0
322

Da slovenski tekmovalci in tekmovalke v kajaku in kanuju sodijo v sam svetovni vrh, je že dolgo znano, prav tako da so eni izmed najuspešnejših slovenskih športnikov. In za svoje dosežke prejemajo priznanja in nagrade tudi na lokalnem nivoju, v krajih, od koder prihajajo. Poročali smo že, da so v Kopru za dosežke nagradili številne mirnovodaše, za najboljšo športnico je bila znova izbrana Špela Ponomarenko Janić, priznanje je prejela tudi Anja Osterman, obe pa sta bili izbrani za najboljši športnici Primorske. Nagrade so naši športniki prejeli tudi v Novi Gorici, nedolgo tega pa so bili nagrajeni še v Tolminu in Hrastniku.

 

Peter Kauzer je iz rok župana Mirana Jeriča znova prejel nagrado za najboljšega športnika v Hrastniku, tokrat za dosežke z lanskega svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Pauju, kjer je bron osvojil v posamični konkurenci in v ekipni tekmi skupaj z Martinom Srabotnikom in Žanom Jakšetom. Tretji je bil tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Precej priznanj je v roke kajakašem romalo v Tolminu. Najboljše športnike je izbral strokovni svet za šport, nagrade pa je podelil župan občine Tolmin Uroš Brežan. Tako v ženski kot moški konkurenci sta se naziva najboljših veselila člana kajakaškega kluba Soške elektrarne. Najboljša športnica je namreč postala Alja Kozorog, ki je na evropskem prvenstvu za mlajše člane v ekipni tekmi kanuistk osvojila srebrno kolajno skupaj z Leo Novak in Nino Bizjak, bila pa je tudi 13. v posamični konkurenci na evropskem prvenstvu v Tacnu.

Najboljši športnik v Tolminu za leto 2017 je postal Luka Božič. Na domačem evropskem prvenstvu v Tacnu je namreč v družbi Benjamina Savška in Anžeta Berčiča osvojil ekipno srebro, bil je peti v skupnem seštevku svetovnega pokala ter deseti v posamični konkurenci evropskega prvenstva.

Nagrado za najboljšo mlado športnico Tolmina je prejela sprinterka na mirnih vodah Mia Medved, ki je v lanski sezoni odlično nastopala v mladinski konkurenci. Priveslala si je dva naslova mladinske državne prvakinje ter na mladinskem svetovnem prvenstvu zasedla peto mesto. Na evropskem prvenstvu v Beogradu je bila osma med mladinkami v kajaku na 500-metrski razdalji.

Foto: Branko Klančar / www.hrastnik.si | Červ / www.ksm.si