Slalomisti na Kolpi še za pokal Petra Klepca.

0
458

Slalomisti na divjih vodah so se še drugi dan zapored podali na Kolpo in se pomerili na pokalu Petra Klepca. Med kajakaši je bil tokrat najhitrejši lanskoletni evropski mladinski prvak Tine Kancler, med kanuisti je zmagal Luka Božič, med kanuistkami pa Alja Kozorog.

Najbolj napeta preizkušnja dneva je bila tekma v kanuju v članski konkurenci, kjer je Luka Božič za vsega tri stotinke sekunde prehitel reprezentančnega kolega in svetovnega prvaka Benjamina Savška. Slovenskima kanuistoma se je na odru za zmagovalce pridružil še Hrvat Matija Marinić.

V članski konkurenci kajakašev se je zmage veselil Tine Kancler, pred Žanom Jakšetom, ki je za njim zaostal za sekundo in 30 stotink, in klubskim sotekmovalcem Nikom Testenom. V članski konkurenci kanuistk je Alja Kozorog prehitela Nino Bizjak.

V mladinski konkurenci kajakašev je zmagal Erazem Šavli, na drugo mesto je priveslal Luka Oplotnik, tretji pa je bil Vid Oštrbenk. Tako kot med kajakaši je tudi v mladinski konkurenci kanuistov slavil predstavnik Soških elektrarn. Zmagal je Nejc Polenčič, drugi je bil Juš Javornik, tretji pa Hrvat Luka Zubčić. Najhitrejša mladinka tako v kanuju kot kajaku je bila Lea Novak, v kanuju je bila druga Hrvatica Katja Bengeri, ki je bila tretja še v kajaku. Med Novakovo in njo se je v kajaku uvrstila Sara Belingar.

V konkurenci mlajših mladincev je bila med kajakašicami najuspešnejša Naja Pinterič, pred Dašo Grešak in Gajo Bitenc. V kajaku je zmagal Jakob Šavli, pred Žigo Zidarjem in Hrvatom Rokom Bengerijem. Slednji je bil najboljši v kanuju, za njim pa sta se uvrstila Matic Kocjančič in Maks Smadilo.