Še dve kolajni za mlade spustaše

0
579

Slovenski spustaši na divjih vodah v češki Opavi nadaljujejo z odličnimi nastopi. Potem ko so na ekipni sprinterski tekmi kajakaši priveslali do naslova svetovnih mladinskih prvakov, sta na posamični tekmi v klasičnem spustu do kolajne priveslala tudi kanuistka Anja Kancler in kanuist Luka Žganjar.

Na svetovnem mladinskem prvenstvu v spustu na divjih vodah, ki ga gosti Opava, je po dnevu premora slovenska reprezentanca bogatejša za še dve kolajni. Do srebrne kolajne je priveslala kanuistka Anja Kancler, ki je sicer nastopala tudi v konkurenci kajakašic. Hči nekdanjega izvrstnega kanuista Joška Kanclerja je zaostala le za Francozinjo Marjolaine Hecquet, tretje mesto pa je osvojila češka kanuistka Denisa Foltysova.

Kolajno si je priveslal tudi kanuist Luka Žganjar, ki je zasedel tretje mesto. Novi svetovni prvak je postal Francoz Antoine Demateis, srebro pa je osvojil Čeh Vladimir Slanina. V konkurenci kanuistov sta nastopila še dva slovenska tekmovalca. Andrej Črepinšek je bil 12., Žiga Taljat pa 16.

Približno štiri sekunde so od kolajne ločile kajakašico Ajdo Novak, ki je zasedla peto mesto. Neža Vrevc je bila 13., Anja Kancler 14., Tonka Kadilnik pa 21. Kolajne so osvojile Švicarka Melanie Mathys, Čehinja Klara Padourova in Francozinja Manon Hostens.

Najboljši slovenski rezultat v konkurenci kajakašev je s šestim mestom dosegel Simon Oven. Simon Brus je bil 13., Vid Debeljak 15., Rok Markočič pa 27. Zmagal je Italijan Pierpaolo Bonato, pred Nemcem Markusom Terresom in Čehom Jonatanom Šramekom.

V konkurenci dvojcev, kjer Slovenija nima svojih predstavnikov, sta za dvojno francosko slavje poskrbela dvojca Ruiz-Pazat in Hanryon-Crette. Bronasto kolajno sta si priveslala Nemca Eich in Reinartz.

V nedeljo bodo na sporedu še posamične sprinterske preizkušnje.

Fotogalerija:
https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/showm-8default.asp?s=7&p=71&id=253&u=celo

Rezultati:
https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/showm-10default.asp?s=4&p=107