Simon Oven, Blaž Cof in Ana Šteblaj zmagovalci izbirne tekme v klasičnem spustu

0
400

Po petkovi tekmi ECA evropskega pokala v sprintu na divjih vodah, ki je štela tudi za državno prvenstvo v tej disciplini, so se tekmovalke in tekmovalci danes na Kolpi pomerili še na izbirni tekmi v klasičnem spustu. Med kajakaši je zmagal Simon Oven, med kanuisti Blaž Cof, med kajakašicami pa Ana Šteblaj.

V najmočnejši konkurenci kajakašev je s progo klasičnega spusta na Kolpi najhitreje opravil Simon Oven, svetovni prvak iz leta 2018 v klasičnem spustu na divjih vodah, ki je od starta do cilja potreboval enajst minut, 17 sekund in 36 stotink. Z dobrimi 21 sekundami in pol zaostanka za Ovnom se je na drugo mesto uvrstil Nejc Žnidarčič, svetovni prvak v sprintu na divjih vodah, tretji pa je bil Anže Urankar, svetovni prvak v sprintu iz leta 2017 in včerajšnji zmagovalec evropskega pokala in državnega prvenstva, ki je za klubskim kolegom zaostal za dobrih 26 sekund in pol.

V konkurenci kajakašic je s progo najhitreje opravila Ana Šteblaj, ki je do cilja potrebovala 13 minut, sedem sekund in 23 stotink, druga je bila Sara Globokar, ki je zaostala za dobrih 47 sekund in pol, na tretje mesto pa je priveslala Naja Pinterič, ki je v cilj prišla z dobrimi 51 sekundami zaostanka za Ano Šteblaj.

V kanuju je tako kot v petek slavil Blaž Cof. Za progo je potreboval 13 minut, enajst sekund in 33 stotink. Na drugo mesto se je uvrstil Martin Gale, ki je bil drugi tudi na petkovi sprinterski preizkušnji, in je za Cofom tokrat zaostal za nekaj več kot 28 sekund, tretji pa je bil Hrvat Tomislav Hohnjec, ki je v cilj priveslal 45 sekund in pol za zmagovalcem sobotnega klasičnega spusta. Naslednji najboljši slovenski kanuist je bil Nejc Gradišek na petem mestu.

V nedeljo bo na Kolpi potekala še slalomska tekma.

Rezultati: http://www.timing-mojstrana.com/15-4-2023-osilnica-izbirna-tekma-v-kajaku-in-kanuju-klasicni-spust/