Simon Oven prejel Rožančevo nagrado.

0
617

V Ljubljani so podelili Rožančeve nagrade, najvišja priznanja Mestne občine Ljubljana na področju športa. Za izjemne športne dosežke v preteklem letu je nagrado prejel spustaš na divjih vodah Simon Oven, ki se je letos veselil naslova svetovnega prvaka v klasičnem spustu, bil pa je tudi zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala.

Nagrade Marjana Rožanca so prvič podelili leta 1992, Simon Oven pa je že enajsti dobitnik nagrade iz kajakaških vrst. Kot prvi je nagrado leta 1994 prejel Andrej Jelenc, leta 1996 je bil med nagrajenci Andraž Vehovar, leta 2004 Srečko Masle, leta 2005 Simon Hočevar, leta 2007 Dejan Kralj, leta 2010 Jure Meglič, leta 2011 sta nagrado prejela Eva Terčelj in Bojan Žmavc, leta 2015 Anže Urankar, lani pa Benjamin Savšek.

 

Iz obrazložitve:

Simon Oven se je s kajakaštvom začel ukvarjati že pri rosnih 11 letih, od leta 2012 pa je stalni član slovenske reprezentance. Z veliko vloženega truda je začel osvajati visoka mesta na tekmovanjih v mednarodnem merilu. V zadnjih dveh letih je med najboljšimi kajakaši na svetu, odličen je tako v klasičnem spustu, kot tudi v sprintu. Ravno to mu je leta 2017 in 2018 prineslo skupno zmago v svetovnem pokalu. Vrhunec njegovih uspehov je letošnji naslov svetovnega prvaka v klasičnem spustu na divjih vodah, kar do sedaj med kajakaši ni uspelo še nobenemu Slovencu.

 

 

Foto: Nik Rovan / www.ljubljana.si