Slalomisti na divjih vodah sezono odpirajo v Avstraliji.

0
588

Ta konec tedna bo potekalo odprto prvenstvo Avstralije v slalomu na divjih vodah, ki se ga bo udeležilo tudi precej slovenskih tekmovalk in tekmovalcev, ki se to zimo mudijo na pripravah v deželi tam spodaj. Prvi kvalifikacijski nastopi bodo na vrsti že v petek, v soboto bodo potekala polfinala in finala mešanih dvojcev, kanuistov in kajakašic, v nedeljo pa še polfinala in finaladvojcev, kanuistk in kajakašev.

Med kajakaši bosta na startu poleg Petra Kauzerja, ki na olimpijski progi v Penrithu trenira že od konca lanskega leta, še Martin Srabotnik in Žan Jakše. Trojica slovenskih reprezentantov, ki je lani na svetovnem prvenstvu v Pauju priveslala do ekipnega brona, bo imela močno konkurenco s številnimi zvenečimi imeni, med katerimi so aktualni svetovni prvak in podprvak Ondrej Tunka in Vit Prindiš, aktualni olimpijski prvak Joe Clarke, dobitnik kolajn z OI, SP in EP Jiri Prskavec, Nemec Hannes Aigner, Francoza Mathieu Biazizzo in Boris Neveu, Italijan Giovanni de Gennaro in številni drugi.

Tudi med kajakašicami se bodo na progo podale vse tri slovenske reprezentantke, ki so lanskega junija v Tacnu postale ekipne evropske prvakinje – Ajda Novak, Eva Terčelj in Urša Kragelj. Poleg njih se bo za čim boljši nastop in uvrstitev potegovalo več kot 60 kajakašic, vključno z Jessico Fox, Ricardo Funk, Fionno Pennie, Katerino Kudejovo, Mallory Franklin …

Predstavnika bomo imeli tudi v konkurenci kanuistov, in sicer Luko Božiča ter Anžeta Berčiča. Tudi njiju čaka izbrana družba imen svetovne kanuistične smetane. Na startni listi so namreč Slovaka Alexander Slafkovsky in Matej Benuš, olimpijski prvak Denis Gargaud Chanut, Španec Ander Elosegi, Britanci David Florence, Ryan Westley, Adam Burgess in številni drugi.

 

 

Uradna stran tekmovanja: http://canoe.org.au/events/2018-canoe-slalom-australian-open

Rezultati v živo: http://siwihome.azurewebsites.net/canoe123/live?SessionKey=auscanoe.20180216