Slovenci slalomski uvod v sezono opravili brez težav.

0
592

Slovenski slalomisti na divjih vodah, ki se to zimo na novo sezono pripravljajo v Avstraliji, so uspešno odprli tekmovanja v letu 2018. V kvalifikacijah odprtega prvenstva Avstralije so bili namreč uspešni vsi in si tako zagotovili polfinalne nastope, ki so na sporedu v soboto in nedeljo.

Za najboljši slovenski rezultat dneva je poskrbel kanuist Luka Božič, ki si je v kvalifikacijah delil četrto mesto s trikratnim dobitnikom olimpijske kolajne Britancem Davidom Florencem. Pred njima so se zvrstili Slovak Matej Benuš, Francoz Edern Le Ruyet in Italijan Roberto Colazingari. V polfinale se je uvrstil tudi Anže Berčič, ki je v drugi vožnji dosegel osmi čas.

V polfinalu bomo spremljali tudi vse tri slovenske kajakaše, ki trenirajo v Penrithu. Peter Kauzer je v kvalifikacijah priveslal do šestega mesta, Martin Srabotnik je bil deveti, s prvo vožnjo in 28. časom kvalifikacij pa je napredoval tudi Žan Jakše. V kvalifikacijah so bili najhitrejši Avstralec Daniel Watkins,Čeh Jiri Prskavec in Američan Michal Smolen.

Med najboljšo deseterico sta kvalifikacijski nastop zaključili kajakašici Urša Kragelj, ki je bila sedma, in Eva Terčelj, ki je zasedla deveto mesto. Ajda Novak je bila po prvi vožnji 28., zato se je na progo podala še drugič. V drugem nastopu je bila peta in si tudi ona zagotovila nastop v polfinalu. Najboljši kvalifikacijski nastop je uspel Nemki Ricardi Funk, druga je bila Avstralka Jessica Fox, tretja pa Britanka Fiona Pennie.

 

Rezultati: http://siwihome.azurewebsites.net/canoe123/live?SessionKey=auscanoe.20180216

 

Foto: Inaki Gomez