Slalomisti nagrajeni v okviru Športnika leta 2023

0
283

V Cankarjevem domu so podelili nagrade najboljšim športnikom, športnicam in ekipi leta 2023 po izboru članov Društva športnih novinarjev Slovenije, v okviru prireditve pa z najvišjimi priznanji OKS-ZŠZ nagradili tudi vrhunske dosežke slovenskih športnikov. Na odru so bili med nagrajenci tudi slalomisti na divjih vodah.

Benjamin Savšek, Eva Terčelj in Luka Božič ter njihovi trenerji Jože Vidmar, Jernej Abramič in Borut Javornik so v okviru prireditve Športnik leta 2023 prejeli nagrade za dosežke v letošnjem letu. Benjamin Savšek je veliko statuo Olimpijskega komiteja Slovenije prejel za septembra osvojeni drugi naslov svetovnega prvaka v slalomu na divjih vodah, Eva Terčelj si je statuo prislužila z bronom na svetovnem prvenstvu v kajakaškem krosu, Luka Božič pa z zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. Trenerji Jože Vidmar, Jernej Abramič in Borut Javornik so za trenerske dosežke prejeli zlato plaketo OKS.

Žal so naši tekmovalci in tekmovalke ter ekipe ostali praznih rok v izboru za najboljšega športnika in športnico leta, kjer je bila konkurenca spet izredno močna po zaslugi številnih vrhunskih dosežkov in osvojenih kolajn na največjih tekmovanjih.

V izboru za športnika leta je Benjamin Savšek zasedel šesto mesto, Luka Božič pa si je osmo mesto delil z Matejem Mohoričem. Najboljši športnik leta 2023 je postal Tadej Pogačar, drugi je bil Primož Roglič, tretji pa Luka Dončič. V izboru za športnico leta je bila Eva Terčelj enajsta. Zmagala je Janja Garnbret, za njo pa sta se zvrstili Tina Šutej in Andreja Leški. V izboru za ekipo leta je zmagala nogometna reprezentanca.

Foto: OKS