Slalomisti ta vikend v Ivrei.

0
528

Ta konec tedna v italijanski Ivrei poteka tekma za točke ICF, ki se je udeležuje tudi nekaj slovenskih tekmovalcev. Danes so bile na sporedu kvalifikacijske vožnje, ki so jih slovenski tekmovalci uspešno prestali in si zagotovili vnovičen start tudi v nedeljskem delu tekmovanja. Za najboljši slovenski dosežek dneva je poskrbel kanuist Jure Lenarčič, ki je bil tretji.

Na mednarodni tekmi, kjer poleg slovenskih tekmovalcev veslajo še predstavniki Italije, Francije, Nemčije, Velike Britanije, Švice in Švedske, je nastopila peterica Slovencev. Za najboljši slovenski dosežek kvalifikacij je poskrbel kanuist Jure Lenarčič, ki je prvi del tekmovanja končal na tretjem mestu. V tekmi, kjer so bili v praktično vseh kategorijah kar veliki zaostanki, je za vodilnim Italijanom Robertom Colazingarijem zaostal za 4,27 sekunde. Pred predstavnikom tacenskega kluba se je uvrstil še Francoz Antoine Runet.

Trije slovenski slalomisti so nastopili v kvalifikacijah kajakašev. Z dobrimi petimi sekundami in pol zaostanka za vodilnim Francozom Launayjem se je Martin Srabotnik uvrstil na sedmo mesto. Na desetem mestu je kvalifikacije končal Vid Kuder Marušič, Luka Čižman pa je bil 19. Prva tri mesta so zasedli predstavniki Francije. Najhitrejši je bil Antoine Launay, drugi je bil Benjamin Renia, tretji pa Benoit Guillaume.

V Italiji je veslala še kajakašica Nina Bizjak, ki je imela na progi kar nekaj težav. Na koncu je z desetimi kazenskimi sekundami pristala na devetem mestu, kar pomeni, da jo jutri čaka nastop v polfinalu. Najhitrejša je bila Francozinja Solene Graille, drugo in tretje mesto pa sta si priveslali Britanki Hannah Burgess in Amy Hollick.