Slovenski sprinterji na mirnih vodah so ta vikend nastopali na mednarodni regati v Mantovi.

0
524

Slovenski sprinterji na mirnih vodah so ta vikend nastopali na mednarodni regati v italijanski Mantovi, ki je štela kot prva izbirna tekma za sestavo slovenske reprezentance. Lovro Leban in Rok Kuk sta v posamični kajakaški konkurenci na 1000 metrov zasedla drugo in tretje mesto, v dvojcu pa sta na isti razdalji zasedla peto mesto. Uspešno so nastopili tudi mlajši tekmovalci.

Na mednarodni regati v sprintu na mirnih vodah, ki je ta vikend potekala v italijanski Mantovi, so se slovenski tekmovalci precej izkazali. Lovro Leban in Rok Kuk sta se v posamični kajakaški konkurenci na 1000 metrov uvrstila na drugo oziroma tretje mesto, Jošt Zakrajšek pa je v istem finalu končal na petem mestu. »Bilo je po pričakovanjih oziroma še boljše,« je bil s posamično uvrstitvijo zadovoljen Lovro Leban, ki je zaostal le za Srbom Ervinom Holpertom. S posamičnim nastopom je bil zadovoljen tudi tretjeuvrščeni Rok Kuk: »Oba z Lovrom sva se izkazala že v predtekmovanju in zanesljivo prišla v finale, kjer sva se danes kar dobro “udarila” in premagala tudi odličnega tekmovalca na 1000 metrov Maxa Benassija. S posamično pripravljenostjo sva zelo zadovoljna. Naredila sva še korak naprej.«

Nekoliko bolj sta bila razočarana po nastopu v finalu kajakaških dvojcev na 1000 metrov, kjer sta zasedla peto mesto. »V kvalifikacijah in polfinalu sva videla, da gre, v finalu pa nama iz meni neznanega razloga ni šlo. To je standarden problem, saj ne veva, ali do tega pride zaradi pritiska ali česa drugega,« je povedal Lovro Leban, Rok Kuk pa dodal: »Na žalost se pol ure po tekmi enojcev, v dvojcu nisva uspela sestaviti. Danes sva bila kar precej za najboljšimi, ampak verjameva, da lahko to v Poznanju, kjer bova tekmovala le v dvojcu, popraviva.« Zmagala sta Srba Duško Stanojević in Dejan Pajić, druga sta bila Litovca Nekriosius-Olijnik, tretja pa Italijana Facchin-Scaduto. Leban in Kuk se sedaj vračata na Bled, kjer ju čaka še preostanek dvotedenskih priprav, nato pa še druga izbirna tekma, ki bo prav tako na Bledu.

V kajakaškem dvojcu na 1000 metrov v konkurenci mladincev sta zmagala Slovenca Alan Apollonio in Simon Blaževič, uspeh pa sta s tretjim mestom dopolnila Jani Jarc in Matic Klobučar. Allan Apollonio je na zmagovalne stopničke stopil še v kategoriji mladincev na 1000 metrov, kjer je bil drugi, tik za Italijanom Antoniem DiCaterinom, Simon Blaževič pa je bil šesti. V kategoriji kajakašic na 500 metrov je bila Anja Osterman druga, Madžarka, ki tekmuje za Slovenijo, Szilvia Kollo pa tretja. Zmagala je srbska kajakašica Antonija Nadj. Na 200-metrski razdalji v kategoriji mladincev je bil kajakaš Vid Debeljak peti.