Slovenski sprinterji uspešni na regati v Zagrebu

0
341

Nekaj slovenskih sprinterjev na mirnih vodah se je danes udeležilo 21. mednarodne regate v spomin na tragično preminulega legendarnega hrvaškega sprinterja Matijo Ljubeka, ki je potekala na zagrebškem Jarunu.

Kajakašica Mia Medved je po uspešnih nastopih na četrtkovem državnem prvenstvu na Bledu na zmagovalne stopničke stopila tudi v Zagrebu. Na 1000-metrski razdalji je zmagala pred Madžarko Petro Pordan in Hrvatico Karlo Buhač, medtem ko je bila Neja Vodopivec četrta. V finalu kajakašic na 500 metrov je Mia premoč priznala le najboljši Hrvatici Anamariji Govorčinović, ki je na lanskem svetovnem prvenstvu osvojila dve kolajni, leto prej pa je bila srebrna tudi na članskem evropskem prvenstvu. Mia je za zmagovalko zaostala za slabe tri desetinke, na tretje mesto pa je priveslala Italijanka Giulia Bentivoglio. Neja Vodopivec je bila sedma.

Med kajakaši na 500 metrov je bil Rok Šmit drugi, zaostal je le za Čehom Josefom Dostalom, dobitnikom štirih olimpijskih kolajn. Na tretje mesto je priveslal Italijan Davide Hengl. Na 1000-metrski razdalji je prav tako zmagal Čeh Dostal, drugi je bil njegov rojak Pavel Davidek, tretji Hrvat Tomislav Rukavina, Primorec Stefano Campagnaro pa je bil deveti.

Med moškimi kajakaškimi dvojci sta slovenski navezi dvojno zmago dosegli tako na 500 kot 1000 metrov. Obakrat sta bila najboljša Matevž Manfreda in Anže Pikon, drugo mesto pa sta si priveslala Tit Faletič in Jakob Stojanović. Na obeh razdaljah stabila tretja Madžara Levente Toth in Tamas Tokai. Na 500 metrov sta bila Stefano Campagnaro in Tom Timotej Pirš šesta.

Izven konkurence sta nastopila Mia Medved in Rok Šmit v mešanem dvojcu ter tako preverila pripravljenost pred prihajajočima svetovnima pokaloma, kjer bosta tekmovala v mešanih dvojcih na 500 metrov.

V konkurenci mladincev na 1000 metrov je Jure Kragelj zasedel drugo mesto, pred njim je bil le Italijan Davide Hengl, tretje mesto pa je osvojil še en Italijan Giulio Zugna. Andrej Korošec je bil na tej razdalji peti, Santiago Leban Parada pa sedmi. Na pol krajši razdalji se je izkazal Andrej Korošec z drugim mestom. Tudi na 500 metrov je bil med mladinci najboljši Davide Hengl, tretji pa je bil Hrvat Fran Holjevac. Vid Černe je priveslal na šesto mesto.

Med mladinskimi kajakaškimi dvojci na 500 metrov sta bila najhitrejša Andrej Korošec in Tilen Ivančič, druga sta bila Hrvata Filip Arsenić in Šimin Petranović, tretja pa Madžara Botond Kerenyi in Barna Domonkos.

Med mlajšimi mladinkami je Lucija Olenik na 500 metrov priveslala do osmega mesta, na 1000 metrov pa je bila deveta. Tilen Ivančič je med mlajšimi mladinci na 500 metrov osvojil šesto mesto. Eva Plesničar in Zala Jakulin sta bili v finalu mlajših mladink na 500 metrov v dvojcu drugi, Eleonora Pogačnik in Ivona Hrovatin pa četrti.

V konkurenci veteranov je Matjaž Avšič na 500 metrov osvojil tretje mesto, Dejan Testen je bil četrti, Boris Irt peti, Niko Svoljšak pa deseti.

Uspešno so nastopali tudi naši mlajši tekmovalci in tekmovalke, med najboljše tri so se tokrat povzpeli Aurora Hrovatin – Ela Danilovič, Luka Šuster, Kevin Muznik, Žiga Vižintin, Luka Loze – Martin Zupančič, Aleša Verčič, Noah Šadl – Aljoša Sakač, Erik Frank – Tian Prodan, Žiga Vižintin – Ažbe Knafelc in Tomas Žlabornik – Nejc Kankaraš.

Rezultati: https://kajak.furkisport.hr/index.php?page=index&event=2&menu=1