Špela Ponomarenko Janić dobila olimpijsko kvoto

0
557

Ljubljana, 25. avgusta (STA) – Najboljša slovenska sprinterka na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić bo nastopila na olimpijskih igrah prihodnje leto v Londonu. Da je med olimpijskimi udeleženkami kljub dejstvu, da ji na nedavnem svetovnem prvenstvu ni uspelo priti v finale A in neposreden boj za kvote, pa je danes Mednarodna kajakaška zveza potrdila njeno pot v London.


Pošta s sedeža Mednarodne kajakaške zveze v Švici je slovenski kajakašici prinesla prijetne novice. Ker mnoge tekmovalke nastopajo v več disciplinah, posamezni državi pa lahko priveslajo le eno olimpijsko kvoto, je slovenska ekipa že po končanem svetovnem prvenstvu v Szegedu pričakovala olimpijsko mesto, a na uradno potrditev je bilo vendarle potrebno počakati do danes.


“Gotovo je lažje, da sem že letos izvedela, da sem kvalificirana, tako da bom imela celo leto čas za pripravo na olimpijske igre v Londonu. Zadnji trije dnevi so bili težki, saj sem čakala na informacijo, ali bo ali ne, čeprav so že v Szegedu rekli, da neuradno dobim mesto na OI. Ampak dokler ni črno na belem, nisi nikoli povsem prepričan. Res sem vesela, da je bilo to dovolj in da se je enkrat tudi meni nasmehnila sreča. Velikokrat sem imela smolo s skupinami in sem za malo izpadla iz finala. Letos pa so se na srečo odločili, da bodo mesta podelili že prej. Običajno so jih namreč delili šele dva meseca pred olimpijskimi igrami,” je z zadovoljstvom povedala Špela Ponomarenko Janić.


Čeprav se je sezona šele dobro končala in Primorka v teh dneh uživa doma in nima nikakršnih resnih obveznosti, misli že nekoliko uhajajo k pripravam na naslednjo sezono. Te se ne bodo prav razlikovale od lanskih. “Približno tako bo, kot je bilo lansko leto. Če bomo šli na Portugalsko, se bom verjetno pridružila Finki in Švedinji, ki bosta tam prav tako trenirali sami. Med sezono bom morda trenirala z Natašo Janić, saj je ona edina, ki trenira podobno kot jaz, tako da se mi zdi to edina dobra rešitev,” je še povedala Primorka, ki bo skupaj s trenerjem in soprogom Stjepanom Janićem za nekaj dni odpotovala v London, kjer se bo seznanila z olimpijskim prizoriščem.