Špela Ponomarenko Janić in Anže Urankar nastope na evropskih igrah sklenila z desetim mestom

0
434

Na prizorišču Kryspinow Waterway so sprinterji na mirnih vodah zaključili s tekmovanji na evropskih igrah, ki štejejo tudi za letošnje evropsko prvenstvo. Špela Ponomarenko Janić in Anže Urankar sta v mešanem kajakaškem dvojcu na 200 metrov zmagala v finalu B in bila skupno deseta, v posamični konkurenci pa je Špela osvojila končno 13. mesto med kajakašicami na 500 metrov.

Anže Urankar in Špela Ponomarenko Janić, ki sta na evropskih igrah v Krakovu posebej za to priložnost združila moči v mešanem kajakaškem dvojcu, sta odlično nastopila na 200-metrski razdalji in zmagala v finalu B. V petkovem polfinalu sta imela nekaj smole, tako da se jima je finale A in boj za kolajno izmuznil, sta pa nato pokazala, da sta kljub temu, da skupaj niti nista resno trenirala, lahko zelo konkurenčna.

“Danes ni bilo idealno, včeraj je bilo veliko boljše,” je uvodoma povedala Špela Ponomarenko Janić. “Zmagi se ne gleda v zobe, oba sva zadovoljna, da sva danes zmagala. Lepše bi se bilo boriti za medalje, ampak skupaj sva veslala zelo malo. Anže je še pred dvema tednoma tekmoval v spustu. Mislim, da sva se dobro ujela in če bo ta disciplina še kdaj na sporedu, se morda še usedeva skupaj v čoln,” je zaključila izkušena kajakašica.

Anže Urankar pa je povedal: “Bilo je super, poznalo se je, da je bilo iz treninga v trening boljše. Res mi je bilo lepo tekmovati v miksu. Včeraj sva imela nekaj smole, saj sva imela četrti čas, ampak sva bila tudi četrta v svoji skupini, tako da se nisva uvrstila dalje (iz polfinala so napredovale prve tri posadke, op.p.). Mislim, da nama obema bolj ustreza 200 metrov, ponavadi pa se tekmuje na 500 metrov.”

V finalu A mešanih kajakaških dvojcev sta slavila Portugalca Teresa Portela in Kevin Santos, druga sta bila Danca Emma Jorgensen in Magnus Sibbersen, tretja pa Nemca Lena Roehlings in Jacob Schopf.

Že v prvi tekmi dneva je Špela Ponomarenko Janić veslala tudi v finalu B kajakašic na 500 metrov, kjer je v cilj priveslala kot četrta, skupno je to pomenilo 13. mesto na tej razdalji. Naslov prvakinje si je priveslala Danka Emma Jorgensen, ki je na teh igrah osvojila štiri kolajne in je tako najuspešnejša udeleženka, druga je bila Madžarka Alida Gazso, tretja pa srbska kajakašica Milica Novaković.

Sprinterji na mirnih vodah so zaključili z nastopi na evropskih igrah, prihodnji teden, od četrtka do nedelje pa bodo v Krakovu v akciji še slalomisti na divjih vodah.