Špela Ponomarenko Janić in dvojec Leban-Kuk so si na Poljskem priveslali nastop v finalu A.

0
590

Poznanj po končanih olimpijskih kvalifikacijah v sprintu na mirnih vodah gosti še prvo tekmo svetovnega pokala v sezoni 2012. Prvi tekmovalni dan so se izkazali kajakašica Špela Ponomarenko Janić in dvojec Lovro Leban – Rok Kuk, ki so si priveslali nastope v sobotnih finalih A. Jošt Zakrajšek bo veslal v finalu B.

Potem ko sta Lovro Leban in Rok Kuk na olimpijskih kvalifikacijah na Poljskem za sekundo zgrešila pot v London, sta prvi dan svetovnega pokala na 1000-metrski razdalji nastopila zelo dobro in si zagotovila nastop v sobotnem finalu A. V konkurenci kajakaških dvojcev sta v svoji kvalifikacijski skupini zasedla četrto mesto in bila v polfinalu druga, kar jima je prineslo finale A, ki ju čaka jutri ob 11.38. Kasneje sta nastopila tudi v kvalifikacijah na pol krajši razdalji (500m), kjer sta bila šesta in si tako zagotovila napredovanje v polfinale. Tam sta bila osma in ju tako v nedeljo ob 13.15 čaka finale B.

Na 500-metrski razdalji je odlično nastopila Špela Ponomarenko Janić, ki bo edina slovenska sprinterka na mirnih vodah na OI v Londonu. Primorska kajakašica je bila najhitrejša v svoji kvalifikacijski skupini, nato pa se s tretjim mestom v polfinalu veselila napredovanja v sobotni finale A, ki jo čaka ob 11. uri. Jutri popoldne bo nastopila tudi v kvalifikacijah na 200-metrski razdalji (start ob 15.50).

Kajakaš Jošt Zakrajšek je nastopil v kvalifikacijah na 500 in 1000 metrov. Uspešnejši je bil na daljši razdalji, saj je v svoji kvalifikacijski skupini zasedel tretje, v polfinalu pa četrto mesto. To mu je prineslo nastop v finalu B. Nekoliko slabše se je odrezal na 500-metrski razdalji, kjer je bil sedmi v kvalifikacijski skupini, nato pa v polfinalu zasedel šesto mesto, kar mu je prineslo nastop v finalu C, ki ga čaka v nedeljo ob 13. uri.

V finalu C na 500 metrov mu bo družbo delal tudi Tilen Vidovič, ki je bil šesti v kvalifikacijah in nato sedmi v polfinalu. Mladega kajakaša sicer jutri ob 14.25 čakajo še kvalifikacije na 200-metrski preizkušnji.

Podrobnejše rezultate lahko najdete na: http://www.kayakpl.com/2012/WC/index.htm