Špela Ponomarenko Janić je bila najboljša v finalu B na 200 metrov.

0
578

V Račicah se je s preizkušnjo kajakašev na 5000 metrov končala druga tekma svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah. V zadnji tekmi dneva je nastopil Jošt Zakrajšek, ki je zasedel sedmo mesto. V dopoldanskem delu je v finalu B na 200 metrov veslala Špela Ponomarenko Janić in zmagala,  finalu C na 500 metrov pa je bil Zakrajšek drugi.

Sprinterji na mirnih vodah so na Češkem zaključili z drugo tekmo svetovnega pokala, zadnja jih čaka med 31. majem in 2. junijem v Poznanju. Zadnji dan tekmovanja v Račicah, kraju od Prage oddaljenem približno 40 kilometrov, sta slovenske barve zastopala le Špela Ponomarenko Janić in Jošt Zakrajšek. Ponomarenko Janićeva je bila uspešna v finalu B na 200 metrov, kjer je prehitela vse tekmice in v skupni razvrstitvi na tej razdalji zasedla deseto mesto. V A finalu bi bila s tem časom osma. Zmagala je predstavnica Nove Zelandije Lisa Carrington, druga je bila Rusinja Natalija Podolskaja, tretja pa Nemka Tina Dietze.

Obširnejši program je imel Jošt Zakrajšek, ki je dopoldne nastopil v finalu C na 500 metrov, kjer je bil drugi. To mu je prineslo končno 20. mesto. V finalu A je zmagal Avstralec Ken Wallace, drugi je bil Danec Rene Holten Poulsen, tretji pa Čeh Josef Dostal. Popoldne je Zakrajška čakal še nastop na najdaljši, 5000-metrski razdalji, kjer je osvojil sedmo mesto. Na tej razdalji je tekmovalec KKK Tacen pretekli konec tedna v Szegedu zasedel odlično četrto mesto, tokrat pa veslal približno deset sekund počasneje. Za pet kilometrov dolgo progo je potreboval dobrih dvajset minut in pol. Najhitrejši je bil Belorus Aleh Jurenia, drugi je bil Avstralec Ken Wallace, tretji pa Danec Rene Holten Poulsen.