V Tacnu se začenjajo izbirne tekme za sestavo slalomske ekipe.

0
513

Ob koncu tega tedna bo znano, kateri tekmovalci bodo v letošnji sezoni nastopali na največjih slalomskih tekmovanjih. Po odpovedi prve izbirne tekme, ki bi morala biti prejšnji konec tedna v Solkanu, a je zaradi previsokega nivoja Soče odpadla, se bodo tekmovalci za mesta v reprezentanci prvič pomerili v četrtek v Tacnu. Na istem prizorišču bosta v soboto in nedeljo sledili še dve tekmi.

Prva izbirna tekma bo v četrtek popoldne, na njej pa imajo pravico nastopa le slovenski tekmovalci. Začetek prve vožnje bo ob 16. uri, druga vožnja pa se bo začela ob 17.30.

Precej drugače bo v soboto in nedeljo, saj bo v Tacnu tekmovanje za točke ICF, ki se ga bo udeležila vrsta odličnih tujih tekmovalcev. Na tekmi so prijavljeni tekmovalci iz 15 držav (Slovenije, Avstrije, Brazilije, Hrvaške, Češke, Španije, Francije, Nemčije, Italije, Japonske, Makedonije, Irske, Nove Zelandije, Slovaške in Ukrajine). Na Savi bodo tako tekmovali številni nosilci kolajn z evropskih in svetovnih prvenstev ter olimpijskih iger. Med njimi bodo olimpijski prvaki Daniele Molmenti, Alexander Grimm in Benoit Peschier, svetovni prvaki Corinna Kuhnle, Sebastien Combot, Stefano Cipressi ter mnogi drugi nosilci kolajn z največjih tekmovanj, kot so Helmut Oblinger, Violetta Oblinger – Peters, Nico Bettge, Paul Böckelmann itd. Seveda ne bodo manjkali niti vsi najboljši slovenski tekmovalci, ki se bodo borili za mesta v reprezentanci, ki bo med 6. in 9. junijem tekmovala na evropskem prvenstvu v Krakovu, kasneje pa tudi na tekmah svetovnega pokala in na svetovnem prvenstvu v Pragi.  

V soboto bodo na sporedu kvalifikacije, ki se bodo s prvo vožnjo začele ob 10.30, druga bo na vrsti ob 14.00. V nedeljo najboljše ob 11.30 čakajo polfinalni nastopi, finale pa se bo začelo ob 14.30. V času tekmovanja KKKK Tacen organizira tudi dan odprtih vrat, kjer bodo predstavili kajakaško šolo za otroke, stare od 7 do 11 let. Dan odprtih vrat bo od 10.30 do 17.00.

 

Rezultate boste lahko našli na strani Timinga Mojstrane: http://timing-mojstrana.com