Špela Ponomarenko Janić odhaja na trening v Avstralijo.

0
446

Po Joštu Zakrajšku, ki je včeraj popoldne odpotoval na priprave v Latinsko Ameriko, natančneje v Argentino, danes zimo zapušča tudi njegova kolegica v sprinterski reprezentanci Špela Ponomarenko Janić. Primorka bo zimski trening opravila v Avstraliji.

Špela Ponomarenko Janić, bronasta sprinterka z lanskega članskega svetovnega prvenstva na 200 metrov v Duisburgu, bo tako kot lani tudi letos del priprav opravila v avstralskem Queenslandu. Po lanskoletnem treningu s Slovakinjo Martino Kohlovo, ji bodo to zimo družbo delale še slovenska kajakašica Tina Kobale ter reprezentantki Češke in Švedske: »Letos z nami v Avstralijo poleg Martine potujeta tudi Tina Kobale in češka tekmovalka Jana Sebestova, v Avstraliji pa nas že nekaj dni nestrpno pričakuje Švedinja Sofia Paldanius, tudi moja dolgoletna tekmica in prijateljica.«  

Selitev v toplejše kraje bo v vremenu, ki smo mu trenutno priča pri nas, nadvse dobrodošla. »Vsi komaj čakamo, da pridemo na toplo in končno spet začnemo veslati. Plan treninga bo verjetno zelo podoben lanskemu, z manjšimi spremembami, tako kot vsako leto. Podrobnega načrta treningov nikdar ne želim vedeti vnaprej, saj mi je tako lažje in se bolj osredotočam na vsak posamezen trening,« je tik pred odhodom povedala Ponomarenko Janićeva, ki je zadnje dni zaradi bolezni preležala.

Da bo trening v Queenslandu potekal kar se da nemoteno, bodo poskrbeli prijatelji v Avstraliji. »Kot vselej nam bo tudi letos Stjepanov prijatelj posodil avtomobil, avstralski trener pa kajake,« je povedala Špela in nadaljevala: »Spali bomo v apartmajih na obali kanala, v katerem veslamo in je od kluba oddaljen le en kilometer, po vodni liniji pa nekaj več kot sto metrov. V sklopu apartmajev imamo tudi bazen in jacuzzi za sproščanje. Tudi do oceana je blizu, tako da se gremo tja lahko kopat ob prostem dnevu.«

Najpomembnejša sprinterska tekmovanja te sezone se začenjajo prvi vikend v maju s tekmo svetovnega pokala v Milanu, ki ji bosta sledili še tekmi v Račicah in Szegedu, evropsko člansko prvenstvo bo v prvi polovici julija v Brandenburgu, sezona pa se bo zaključila s svetovnim prvenstvom v Moskvi, ki bo med 6. in 8. avgustom.