Sprint na mirnih vodah tudi uradno del EP več športov.

0
307

Evropska kajakaška zveza (ECA) je sporočila, da je bil sprint na mirnih vodah tudi uradno potrjen kot eden izmed novih športov, dodanih v program evropskega prvenstva več športov, ki bo leta 2022 v Münchnu. Veliki športni dogodek bo sestavljalo devet športov, potekal pa bo med 11. in 21. avgustom 2022.

Sprint na mirnih vodah je bil danes tudi uradno potrjen kot eden izmed devetih športov, v katerih se bodo športniki leta 2022 v Nemčiji potegovali za evropske naslove. Poleg sprinta so danes potrdili še odbojko na mivki, športno plezanje in namizni tenis, ki so se pridružili atletiki, kolesarstvu, gimnastiki, veslanju in triatlonu.

V sprintu pričakujejo udeležbo 465 športnikov in športnic, ki se bodo potegovali za 30 kompletov kolajn v sprintu na mirnih vodah, sicer pa naj bi v Münchnu tekmovalo 4400 tekmovalk in tekmovalcev iz 50 držav.

Ob vključitvi v EP več športov je Albert Woods OBE, predsednik evropske kajakaške zveze, povedal: »Vesel sem, da je sprint na mirnih vodah vključen v evropsko prvenstvo 2022 v Münchnu. To bo za nas odlično evropsko prvenstvo, ki bo tudi obeležilo 50 let od olimpijskih iger v Münchnu leta 1972. Prepričan sem, da bo EP v več športih odlično organizirano in v imenu vseh, vključenih v kajakaštvo, lahko povem, da nam je v veliko čast biti del tega dogodka.«

Večina športnih dogodkov bo potekala v olimpijskem parku ali njegovi bližnji okolici, kar bo po mnenju organizatorjev dogodku dalo še posebno vzdušje, hkrati pa športnikom in obiskovalcem ponudilo posebno izkušnjo spoznavanja vseh športov.