Sprinterji bodo v Italiji nastopili na mednarodni regati, ki bo štela kot prva izbirna tekma.

0
319

Prihajajoči vikend ne bo napet le za slalomiste na divjih vodah, ki bodo tekmovali v Solkanu, temveč tudi za sprinterje na mirnih vodah. Ti bodo v Italiji namreč nastopili na mednarodni regati, ki bo štela kot prva izbirna tekma za sestavo ekipe.

Italijanska Mantova bo prihajajoči vikend gostila mednarodno regato v sprintu na mirnih vodah, ki bo za slovenske tekmovalce štela tudi kot prva izbirna tekma za sestavo reprezentance, ki bo nastopila na tekmah svetovnega pokala in na evropskem prvenstvu v Zagrebu. V Italiji bodo tekmovali vsi kandidati za mesto v reprezentanci, z izjemo Špele Ponomarenko Janić, ki je v ekipo že uvrščena in se na olimpijsko sezono pripravlja v Zagrebu, in Tilna Vidoviča, ki bo moral tekmovanje izpustiti zaradi šolskih obveznosti.

Po prvem tednu napornih priprav na Bledu bosta najmočnejša slovenska aduta za odlične rezultate Lovro Leban in Rok Kuk. Primorca tokrat ne bosta tekmovala le v kajakaškem dvojcu na 1000 metrov, temveč se bosta na isti razdalji pomerila še v posamični kajakaški konkurenci. To bo tudi prvi pravi test, kako uspešni so bili treningi v zimskem obdobju, ki sta jih tokrat prvič opravljala v Avstraliji.

Druga izbirna tekma za sestavo ekipe v sprintu na mirnih vodah bo 28. aprila na Bledu.