Sprinterji na mirnih vodah na Poljskem v odlični formi

0
409

Sprinterji na mirnih vodah se ta konec tedna mudijo na Poljskem, kjer poteka druga tekma za svetovni pokal. Organizatorjem v Poznanju številne nevšečnosti povzročata veter in slabo vreme, zato so bili primorani skoraj celotni sobotni spored odpovedati. S tekmami so začeli šele po peti uri popoldne, prav tako pa so odpovedali finala B in C. V pozno popoldanskih polfinalih na 200 metrov so zablesteli Anja Osterman, Špela Ponomarenko Janić in Vid Debeljak, ki so se uvrstili v nedeljska finala A.

Jezero Malta je v zadnjih dneh bolj spominjalo na morje, zato so imeli tekmovalci in tekmovalke na svetovnem pokalu v Poznanju nemalo težav. Del petkovega programa so prestavili na soboto, danes pa so se tekmovanja začela šele pozno popoldne. Ker so morali prestaviti precejšen del tekem, večino na nedeljo, so bili primorani odpovedati vsa finala B in C, tako da bomo v nedeljo spremljali le tekme za kolajne. V igri za njih bodo tudi naši reprezentanti in reprezentantke.

Anja Osterman si je že v četrtek priborila finale A na 500 metrov, danes pa še finale A na 200 metrov. V tem finalu bo veslala tudi Špela Ponomarenko Janić. Naši kajakašici, ki sta blesteli pretekli konec tedna v Račicah, kjer je Ostermanova osvojila srebro na 500 metrov in zlato na 200 metrov, Špela pa je bila tretja na 200 metrov sta bili zelo hitri v današnjem polfinalu na 200 metrov.

V prvi polfinalni skupini, v kateri sta veslali obe Slovenki, je bila najhitrejša Anja Osterman, na drugo mesto pa se je z vsega 13 stotinkami zaostanka uvrstila Špela Ponomarenko Janić. Tretja je bila Portugalka Francisca Laia. Omenjene tekmovalke so si priveslale nedeljski finale A.

Odličen je bil tudi Vid Debeljak, ki je v polfinalni skupini kajakašev na 200 metrov zaostal le za Švedom Pettrom Menningom. Debeljak je v cilj priveslal 62 stotink za Švedom, tretji pa je bil še en predstavnik Švedske Theodor Orban. Z drugim časom polfinalne skupine si je tudi Debeljak zagotovil finale A.

Na koncu je v polfinalu kajakašev na 500 metrov veslal še Rok Šmit. V tretji polfinalni skupini je zasedel deveto mesto, kar bi mu prineslo nastop v finalu C, a je ta, kot je bilo že omenjeno, odpovedan.

V nedeljo bo najprej nastopila Anja Osterman, in sicer v finalu A na 500 metrov, sledil bo Vid Debeljak v finalu A na 200 metrov. Nekaj po enajsti uri dopoldne bosta Anja Osterman in Špela Ponomarenko Janić napadali nove stopničke v finalu A na 200 metrov, ob štirih popoldne pa bo Jošt Zakrajšek poskušal ponoviti uspeh iz Račic, kjer je bil na 5000 metrov tretji.