Sprinterji opravili s prvimi finalnimi tekmami SP za mladince in mlajše člane

0
497

V Montemor-o-Velhu so danes že podelili prve kolajne najboljšim na svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane. Naših predstavnikov v boju za odličja ni bilo, so pa nastopili v treh finalih B.

Edina kajakašica v maloštevilčni slovenski odpravi na Portugalskem Mia Medved je danes veslala v finalu B kajakašic do 23 let na 500 metrov. Dosegla je skupno 17. čas prvenstva na tej razdalji, saj je veslala v finalu B in tam zasedla osmo mesto. Naslova svetovne prvakinje med mlajšimi članicami se je veselila Madžarka Alida Gazso, druga je bila Srbkinja Marija Dostanić, tretja pa Danka Frederikke Matthiesen.

To ni bil edini nastop Mie Medved danes, saj je veslala še v kvalifikacijah na 200 metrov. V svoji kvalifikacijski skupini je bila tretja, zaostala je za Danko Frederikke Matthiesen in Portugalko Saro Sotero. S tretjim rezultatom kvalifikacijske skupine si je priveslala zanesljivo napredovanje v polfinale. V polfinalni skupini je nato v cilj priveslala kot peta, tako da si je tudi na 200 metrov priborila nastop v finalu B. Ta jo čaka v nedeljo.

Mladinec Matevž Manfreda se je za čim boljši rezultat potegoval v finalu B kajakašev na 1000 metrov. Dosegel je sedmi čas, kar pomeni, da je dosegel končni 16. rezultat prvenstva v tej disciplini. Zmage v finalu A se je veselil Španec Alex Graneri, drugi je bil Madžar Levente Kurucz, tretji pa Nemec Jan Graf.

Manfreda je kasneje veslal še v polfinalu mladincev na 200 metrov. V skupini, kjer je v cilj najhitreje priveslal italijanski kajakaš Matteo Bazzano, je bil šesti in tako ulovil vstopnico za nedeljski finale B kajakašev mladincev na 200-metrski razdalji.

Ob zaključku tekmovalnega dne smo spremljali še nastop Tita Faletiča v finalu B kajakašev do 23 let na 1000 metrov. V cilj je priveslal kot deveti, tako da bo imel v končni statistiki rezultatov zapisano 18. mesto. Naslov svetovnega prvaka med mlajšimi člani na 1000 metrov je slavil Nemec Martin Hiller, drugi je bil Danec Thorbjorn Rask, tretji pa Belorus Uladizslav Kravets.

V nedeljo bomo v finalu B na 200 metrov spremljali Mio Medved in Matevža Manfredo. V kvalifikacijah na 500 metrov bosta veslala Tit Faletič med mlajšimi člani in Jakob Stojanovič med mladinci, Mia in Tit pa se bosta preiskusila tudi v mešanem kajakaškem dvojcu na 500 metrov.