Sprinterji uspešni prvi dan EP za mladince in mlajše člane v Plovdivu.

0
514

Sprinterji na mirnih vodah so s kvalifikacijami na 500 in 1000 metrov začeli z nastopi na prvem letošnjem večjem tekmovanju za mladince in mlajše člane – evropskem prvenstvu v Plovdivu (ob koncu meseca jih čaka še svetovno prvenstvo v Minsku). Prvi dan so bili slovenski predstavniki zelo uspešni. Alan Apollonio in Simon Blažević sta se na 1000 metrov neposredno uvrstila v finale A, na 500 metrov sta napredovala v polfinale, do polfinala pa sta priveslala tudi Anja Osterman (na 500 in 1000m) in Rok Šmit (500m).

Uvodni slovenski nastop prvenstva je pripadel kajakašici Anji Osterman, ki je med mlajšimi članicami na 500-metrski razdalji v svoji kvalifikacijski skupini zasedla šesto mesto in se uvrstila v naslednjo fazo tekmovanja. Polfinalni nastop jo čaka jutri zjutraj. V popoldanskem delu tekmovanja je Ostermanova nastopila še v kvalifikacijah na 1000 metrov in si s sedmim časom svoje skupine prav tako zagotovila napredovanje v polfinale, ki pa bo na sporedu v soboto.

Dva nastopa sta imela tudi Alan Apollonio in Simon Blažević med kajakaškimi dvojci. Na 1000 metrov sta v svoji kvalifikacijski skupini v cilj priveslala kot tretja in si tako zagotovila neposredno uvrstitev v finale A na tej razdalji. Pred slovenskim dvojcem sta se zvrstili posadki Norveške in Rusije. Že dopoldne sta veslala tudi v kvalifikacijah na 500 metrov in v svoji skupini zasedla peto mesto ter tako napredovala v polfinale.

V polfinalu na 500 metrov bo veslal tudi kajakaš Rok Šmit, ki je v konkurenci mlajših članov v svoji kvalifikacijski skupini osvojil tretje mesto. Zmagal je Norvežan Lars Ullvang, drugi pa je bil Rus Igor Kalašnikov.

V petek bodo na sporedu polfinala in finala na 500 metrov.

 

Rezultati: http://europecanoeevents.com/live-results